Хуманитарна организација

"Срби за Србе" оборили рекорд по прикупљању донација у претходној години

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2024. 12:36

Срби за Србе једна су од највећих хуманитарних организација у свијету, усрећили су бројне породице, изградили куће и малишанима вратили осмијех на лице.

Предсједник хуманитарне организације Срби за Србе Саша Вигњевић рекао је да је 2023. година била јако добра са обзиром на инфлацију која се манифестовала на рад ове организације.

"Можемо да кажемо да смо успјешно завршили годину. Оно што свакако јесте та негативна страна што смо наравно очекујући да ћемо помоћи више породица, помогни нешто мање, јер је главни разлог инфлација и поскупљења", рекао је Вигњевић.

Он је истакао да је хуманитарна организација помогла преко 230 породица широм Балкана.

"На простору Српске и ФБиХ помогли смо је 20 породица. За 2024. годину остало је 15 породица које смо обишли и намјеравали да им помогнемо, али су због недостатка средстава, остављени за 2024. годину", рекао је Вигњевић.

Он је истакао да је главни приоритет у овој години да се помогну све те посјећене породице.

"2023. је била успјешна. Оборили смо рекорд по прикупљању донација, прикупљено је преко 3, 3 милиона евра донација, у самој Српској између 900 хиљада КМ", рекао је Вигњевић.

Он је нагласио да је то јако успјешан резултат.

"Сада је нека груба процјена да имамо 100 хиљада донатора широм свијета. У прошлој години су из преко 50 земаља стигле донације. Људи јесу главна покретачка снага организације", јасан је Вигњевић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: