Пјешачиће око 220 километра

Из Рудог ка манастиру Острог кренуло 13 ходочасника

  • Извор: СРНА
  • 07.05.2024. 19:46

На поклоничко путовање из Рудог данас је кренула група од 13 ходочасника који ће пјешачити око 220 километара да би у суботу, 11. маја, у предвечерје празника Светог Василија Острошког Чудотворца стигли до манастира Острог.

Организатор пута Драшко Спасојевић рекао је да је група грађана из Рудог, уз благослов Српске православне цркве, кренула први пут на поклоничко путовање до манастира Острог.

Он је навео да су ходочасници кренули након молитве у Храму Светог Петра и Павла, те захвалио општини Рудо и спонзорима који су помогли ово поклоничко путовање.

Повратници сигурни у Гацку

Повратници сигурни у Гацку

Спасојевић је навео да први дан планирају прећи 48 километара до Пљеваља, други дан 37 километара, а трећи око 50.

Четврти дан планиран је долазак у Никшић, а посљедњи дан уочи празника Светог Василија Острошког да стигну у манастир Острог.

Ходочасник Михаило Ристовић рекао је да гаји велику љубав према православној вјери и да је веома срећан што иде на ово поклоничко путовање.

Српска православна црква и вјерници 12. маја славе празник Светог Василија Острошког који се, због исцјелитељских моћи његових моштију, назива и Чудотворцем и један је од најпоштованијих светитеља у цијелом хришћанству, али и шире, међу људима других вјера и нација.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.