Наранџасти метеоаларм

Издато упозорење, стиже јако невријеме: Очекују се обилне падавине и јак вјетар!

  • 21.10.2023. 09:01

У дијеловима Републике Српске и ФБиХ данас је на снази наранџасти метеоаларм због јаког вјетра, док је за југ, посебно за требињску регију, издато упозорење због очекиваних обилних падавина.

У требињској регији очекује се од 60 до 100 литара кише по метру квадратном, локално и до 120 литара, због чега је издат црвени метеоаларм.

Јаке падавине очекују се и у Мостару и околини, између 50 и 70, локално до 80 литара по метру квадратном, те је за ово подручје данас на снази наранџасти метеоаларм.

Наранџасти метеоаларм због јаког вјетра брзине 50 до 80 километара на час, на планинама и више, издат је за фочанску, сарајевску и ливањску регију и на снази је до подне.

Због очекиваних метеоролошких прилика становницима се савјетује да предузму мјере опреза, да заштите себе и имовину, као и да буду спремни да обуставе активности на отвореном.

Могући су плављење имовине и саобраћајних мрежа, поремећаји у снабдијевању електричном енергијом и водом, а може бити потребна и мања евакуација.

Из Федералног хидрометеоролошког завода, због најављених временских прилика, упозоравају и на могућност тешких услова за вожњу усљед смањене видљивости и неконтролисаног кретања возила због воде.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.