ATV

Ministarstvo

Javni poziv za isplatu pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 31.10.2022. 12:02

Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je danas novi Javni poziv za isplatu finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj, koji će biti otvoren do 31.12.2022.godine.

"Vlada Republike Srpske želi na ovaj način da pruži mogućnost svim nezaposlenim roditeljima četvoro i više djece, koji će u međuvremenu steći uslove za prijavu na javni poziv rođenjem djeteta, ali i onima koji su imali formalno pravne prepreke prilikom prijave na prethodni javni poziv, da ostvare pravo na isplatu finansijske pomoći u iznosu od 750 KM. To pravo ostvariće od momenta ispunjenja uslova propisanih javnim pozivom", stoji u saopštenju.

Iz Ministarstva poručuju da uslovi javnog poziva ostaju isti. Јedan od roditelja četvoro i više djece finansijsku pomoć može ostvariti ako:

- je nezaposlen,

- ima četvoro ili više djece, od kojih je najmlađe dijete u dobi do 18 godina života,

- ima državljanstvo Bosne i Hercegovine/Republike Srpske (entitetsko državljanstvo Republike Srpske),

- ima mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i teritoriji Brčko distrikta BiH sa entitetskim državljanstvom Republike Srpske, na dan stupanja na snagu odluke i

- se ne nalazi u evidenciji ЈU Јavni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske kao korisnik nekog od prava iz dječije zaštite .

"Korisnici koji su već ostvarili ovo pravo prijavivši se na javni poziv koji je bio otvoren od 21.9. do 21.10.2022. godine ne treba ponovo da se prijavljuju, a njihovo pravo na isplatu finansijske pomoći od 750 KM na mjesečnom nivou važi do kraja ove godine", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da popunjen zahtjev, sa neophodnom dokumentacijom, šalje poštom Ministarstvu porodice, omladine i sporta, na adresu: Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Trg Republike Srpske 1, Banja Luka.

Zahtjev za isplatu finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj se može preuzeti na internet stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta: www.vladars.net -> ministarstva -> Ministarstvo porodice, omladine i sporta -> Dokumenti -> Јavni poziv za podnošenje zahtjeva za finansijsku pomoć nezaposlenom roditelju četvoro i više djece.

"Ministarstvo porodice, omladine i sporta do sada je isplatilo finansijsku pomoć za 3280 korisnika za šta su izdvojena sredstva u iznosu od 2.460.000 KM", zaključeno je u saopštenju resornog Ministarstva.