Radio Drvar slavi 45 godina postojanja

Jedini medij sa većinom programa na srpskom jeziku u FBiH 

  • 31.05.2019. 12:15

Radio Drvar, jedini medij sa većinom programa na srpskom jeziku u Federaciji BiH, danas je obilježio 45 godina postojanja i rada.

"Svjedočili smo o brojnim društvenim previranjima i burnim zbivanjima profesionalno i nepristrasno, što nas je, uprkos brojnim problemima, održalo", rekao je direktor Radio Drvara Milovan Bjeljac. 

On je napomenuo da se Radio Drvar, danas jedini medij u ovoj opštini, oglasio početkom juna 1974. godine, te da je kao svjedok vremena i vjerodostojni hroničar zbivanja bio i ostao u službi vjernih slušalaca. 

"Nije se štedjelo ni vremena niti truda, a ni energije da Radio Drvar bude što bolji i da slušaocima približi teme iz života, da ih autentično i objektivno predstavi", rekao je Bjeljac, koji je i glavni i odgovorni urednik. 

Bjeljac je istakao da je u Radio Drvaru zaposleno troje radnika koji svoj posao obavljaju predano i sa velikom ljubavlju. 

On je rekao da je Radio, kao i većina medija, opterećen nezavidnom materijalnom situacijom, nemogućnošću zapošljavanja neophodnog novinarskog kadra, te niskim i neredovnim platama. 

Prema njegovim riječima, radio emituje 24 časa informativnog, obrazovnog, dokumentarnog, kulturnog, vjerskog, omladinskog, dječijeg, zabavnog, sportskog i humorističkog programa, nastojeći da zadovolji ukuse i potrebe svih uzrasta. 

"Radio Drvar će i dalje objektivno informisati građane Drvara, ali i ostalih srpskih povratničkih opština Glamoča, Bosanskog Grahova i Bosanskog Petrovca", rekao je Bjeljac. 

Novinari kažu da je Radio Drvar jedini radio u Livanjskom kantonu, a može se reći i u FBiH koji emituje većinu programa na srpskom jeziku. 

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić čestitala je rođendan Radio Drvaru i zaželjela puno uspjeha u budućem radu. 

"Mediji su ogledalo društva, ali i pokretač društvenih promjena. U tome je šansa medija da zajedno sa drugim akterima demokratskog društva oblikuju bolju budućnost za sve", rekla je Runićeva.  

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.