Projekat finansirale Vlade Srpske i Srbije

Jezero: Postavljen kamen-temeljac za izgradnju prvog vrtića

  • Извор: АТВ
  • 22.07.2022. 19:07

Gradnji novog vrtića raduje se i Tanja Rosić. Mlađi sin ima 17 mjeseci, pa je izgradnja počela u pravo vrijeme. Tanja je po struci i vaspitač, kaže zna koliko je značajno da se mališani od ranog uzrasta uključe u proces socijalizacije.

"Ja moram da kažem da sam ja danas mnogo srećna prije svega, jer meni je ovo jedan od najdražih projekata do sad koji je realizovan u Jezeru i biće realizovan, ja sam prije svega vaspitač po struci predškolske djece i znam koliko je značajno da se djeca do šeste godine uključe u taj vaspitno obrazovni program", rekla je Tanja Rosić, majka.

Projekat su finansirale Vlade Srpske i Srbije. Za ovu lokalnu zajednicu ovo je dan od velike važnosti ističe načelnik. Novi vrtić, otvoriće i nova radna mjesta. 

"Ako kažemo da je to jedan budžet opštine Jezero, a to je oko 570 hiljada maraka je, sredstva koja su obezbijeđena za građevinske radove za ključ u ruke. Mi se radujemo stvarno, Vlada Srbije je izdvojila za to 50 hiljada evra a ostatak je izdvojila Vlada Republike Srpske. Mi smo danas mnogo radosni, imaćemo zaposlenje određenog broja da kažem sad radnika koji će raditi u samom vrtiću", rekla je Snježana Ružičić, načelnik opštine Jezero.

Rok za izgradnju je 120 dana. Mladi kažu da je projekat izgradnje vrtića važan i za sve njih koji su ostali i planiraju da osnuju porodicu. 

Vrtić će biti smješten uz osnovnu školu Vuk Karadžić. Ovim opština Jezero dobija još jednu vaspitno-obrazovnu ustanovu, a lokalne vlasti se nadaju da će upravo ovaj projekat biti razlog više da se mladi ovdje i zadrže.

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)