Krenuo 2. avgust

Jovo Stupar nestao na putu iz Njemačke u Banjaluku, zadnji put viđen u Sloveniji

  • Izvor: nezavisne.com
  • 18.08.2022.12:05

Porodica traga za Jovom Stuparom koji je 2. avgusta krenuo autobusom iz Njemačke ka BiH, a poslednja informacija koju imaju je da je u Sloveniji udaljen iz autobusa zbog pasoša od tada mu gubi svaki trag.

Kako je za "Nezavisne novine" rekla njegova sestra Rada Grbić, danima ne znaju šta je sa njenim bratom jer nikada nije stigao u Banjaluku, niti se vratio kući.

Prema njenim riječima, sa njegovog telefona, nakon nestanka, upućena su dva poziva, a osoba sa druge strane strane navodno se predstavila kao policijski službenik koji je tražio vlasnika telefona rekavši da je telefon pronađen na autoputu u  Sloveniji.

"On je krenuo autobusom 2. avgusta iz Njemačke, a prevoznik mi je rekao da je zbog pasoša izašao iz autobusa u Sloveniji. Nisam sigurna šta je sa pasošem, da li mu je možda i ukraden, ali uglavnom izašao je zbog pasoša. Snaha ga je čekala u Banjaluci, a on se javio ujutro kada je trebao stići i rekao da se vraća nazad iz Slovenije za Njemačku zbog pasoša i da će doći neki drugi dan", rekla je Grbićeva.

Prema njenim riječima, posljednja informacija koju ima je da je njen brat u Sloveniji pokušao ući u neki drugi autobus, ali je iz njega udaljen.

"Njegovu prijateljicu je nakon toga naveče pozvao neko sa njegovog telefona i rekao da zove iz policije, a da je taj telefon pronađen, međutim nema njegovog vlasnika. Tražili su informacije čiji je telefon, a ona im je rekla njegovo ime, prezime i adresu", rekla je zabrinuta sestra.

Takođe, rekla je da je i porodica odnosno snaha primila još jedan poziv sa njegovog broja te da joj je isto rečeno da je pronađen samo telefon i da vlasnika nema.

Kako je navela, telefon je bio ugašen nekoliko dana, a potom je u jednom momentu ponovio bio dostupan, ali kada je pokušala nazvati odbijan je poziv, a kasnije je broj postao nedostupan.

"Članovi porodice su sve prijavili policiji, ali nemamo nikakvu informaciju već pola mjeseca. Apelujem na sve koji su putovali i koji su ga možda vidjeli da nam se jave, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju šta je sa mojim bratom", rekla je Grbićeva.


Tagovi: