Razne opcije

Kako će političari dočekati Novu godinu?

  • Извор: АТВ
  • 30.12.2022. 19:41

U Novu godinu političari ulaze sa velikim planovima. Uglavnom će je dočekati u krugu najbližih. Sa porodicom će za doček i prvi čovjek Vlade Republike Srpske.

"U Republici Srpskoj sa svojim drugarima i porodicom kao I svih ovih godina dok nisam bio predsjednik Vlade. Zavisiće od toga i gdje oni predlože da će nam biti najbolje i tako ću se odlučiti. Ja nisam pristalica tih slavlja ni provoda, želim da taj dio vremena provedem u krugu dragih prijatelja i to ću uraditi i ovaj put tako da mi uopšte nije bitno gdje to radimo, važno je da smo skupa, da se zezamo", kaže premijer Radovan Višković.

Jug Srpske i ove godine je jedna od najpopularnijih regija. Hercegovci iz poslaničkih klupa će u svoj rodni kraj. 

"Ove godine naravno da ću Novu godinu tradicionalno dočekati u Trebinju ili se spustimo društvo nekada možda do Kotora gdje će svirati Čola, spustimo se za novogodišnju noć ili do Budve, Kotora ili Dubrovnika. Vidimo toplo je vrijeme", kaže narodni poslanik Nebojša Vukanović.

"Vidjećemo šta će biti sa praznicima, vjerovatno ću ih proslaviti sa svojim najmilijima u Trebinju", kaže Đorđe Vučinić, narodni poslanik.

Ima i onih koji će najluđu noć dočekati na radnom mjestu.  

"Od kada sam generalni director UKC-a svaku Novu godinu dočekujem sa svojim radnicima, obilazim odjele i Urgentni centar i tu sam uz njih kao i svaki dan, a tu veče posebno da im poželim sve najbolje, a i da se solidarišem sa njima", kaže Vlado Đajić, narodni poslanik.

"Novu godinu ću proslaviti sa svojim radnicima kao i do sad, krsnu Slavu sa prijateljima, Božić i praznike u porodičnoj atmosferi", kaže Pero Đurić, narodni poslanik.

Tradicija se mora poštovati. Praznici u krugu porodice su, kažu poslanici ono što dolikuje srpskom narodu. 

"U krugu svoje porodice onako kako to dolikuje srpskom jedinstvu, prvoslavlju, svakoj pravolsavnoj prodici. Moja porodica i ja postimo u ovom vremenu i jednostavno pored svih ovih stvari moramo se okrenuti hrišćanstvu, vjeri i porodici i to će nas održati u u ovom periodu", kaže Dragan Galić, NPS.

"Sve praznike ću proslaviti u Banjaluci sa porodicom, zaista to je vremenski period kad volim da sam u svom gradu, na taj način ne planiram nigdje da putujem", kaže Mladen Ilić, narodni poslanik. 

Mnogo je i onih političara koji će tačno u ponoć biti sa svojim sugrađanima. Posebno gradonačelnici koji će posljednje sekunde stare godine obrojavati na trgovima.