Epidemiološke službe bilježe porast zaraženih

Kako se zaštiti od novog talasa korone?

  • Izvor: ATV
  • 10.07.2022.19:47

Epidemiološke službe bilježe nove slučajeve, a od jeseni bismo se mogli naći u novom talasu korone. Kako se zaštititi, ishranom, vakcinacijom ili izolacijom.

Sudeći prema našoj anketi, građani ni jedan način ne vide kao apsolutnu zaštitu. Oni koji se nisu vakcinisali, i dalje ne žele. Oni koji jesu, spremni su na novu dozu, ali i dodatne mjere zaštite. 

Anketa 

- Sve troje i ishrana i izolacija i vakcinacija bez tog nema. 

- Nikud ne idem, voće više, ishrana. 

- Sve umjereno, moram voditi računa, ne večeram izbjegavam, pojedem bananincu to je sve za naveče.

- Ja bih se ishranom normalno malo se izolovati, više priroda više šetnja , ne špreviše u društvo. 

- Kad sam bolovao koronu jeo sam slaninu pio rakiju i tako. 

Svi naši sagovornici su u pravu, jer ljekari ne spore, da su bolovali i vakcinisani. I hranom se kažu i te kako može uticati. Preporuka je da to bude biljna, bogata vlaknima i vitaminom C. 

"Ujutro znači bi bio doro popiti npr. liminada sa medom, zatim dobro je konzuimirati bademe, koji imaju te nezasićene masne kiseline. za ručak to su različite čornbe od povrća o džitarica  i mahunarke", kaže prof. dr Branislav Mihajlovič 

I kvalitetan san je važan za imunitetet, a večera bi trebala da bude pet sati prije spavanja. Izolacije jeste izbor, ali ne potpuna, jer može dovesti do mentalnih tegoba,sa kojima se u koroni borilo 15 odsto stanovnika. Sa dvije doze vakcine u Srpskoj je zaštićeno oko 325.000 građana, dok je njih 80.000 primilo tri doze. 

Tagovi: