Временска прогноза

Какво нас вријеме чека: Михољско љето или "азорски" антициклон?

  • Извор: Б92
  • 26.09.2023. 14:43

Ове године каснило је љето ево сад јесен, до краја септембра задржаће се летње температуре. Због висинског циклона биће све мање облака, а све више сунца.

До краја септембра задржаће се љетње максималне температуре које ће се кретати од 24°C до 28°C, јутарња температура углавном између 10°C и 15°C. Због све мањег утицаја висинског циклона биће све мање облака, а све више сунца. Дуваће слаб повремено умјерен источни и југоисточни вјетар, написао је Иван Ристић метеоролог на свом Фејсбук профилу.

У западну и југозападну Европу поново стиже афрички анициклон назван "аполон" и доноси праве љетње температуре у Шпанији максимуми ће се кретати око 35°C.

Ковид поново

Ковид поново "влада", отказано на стотине летова

У недјељу, 1. октобра са сјеверозапада нам долази пролазно наоблачење и мање освјежење.

Затим од понедјељка, 2. октобра до четвртка, 5. октобра према нама јача афрички антициклон и доноси постепени пораст температура, биће претежно сунчано и топло са највишим дневним температурама од 25°C до 29°C, навео је метеоролог.

Бизаран случај: Kрали месо са сточног гробља и продавали бутове мртвих свиња?

Бизаран случај: Kрали месо са сточног гробља и продавали бутове мртвих свиња?

Током сљедеће недјеље почеће постепена промјена синоптичке ситуације изнад цијеле Европе.

Све јачи "азорски" антициклон

Јача на Атлантику "азорски" антициклон уз формирање термобаричког гребена који ће условити да хладан артички ваздух крене према европском континенту.

У ових 15 маркета појефтињују намирнице

У ових 15 маркета појефтињују намирнице

Погоршање времена, наоблачење са кишом, појачаним сјеверозападним вјетром и падом температуре за око 10 степени очекујемо у другој половини сљедеће недјеље највјероватније у дане сљедећег викенда 7. и 8. октобра.

Хладнији период потрајаће до средине октобра, када ће почети са малим закашњењем михољско љето, закључује Ристић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: