RHMZ

Kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima

 • Izvor: ATV
 • 22.01.2023. 20:00

U Republici Srpskoj narednih dana očekuju nas povremene padavine, kao i temeperature ispod nule, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U ponedjeljak, 23. januara, očekuje nas oblačno i hladno vrijeme sa mješovitim padavinama, pretežno snijeg dok je lokalno moguća i kiša koja se ledi pri tlu. 

Jače padavine na zapadu i planinama na jugoistoku gdje će se nastaviti porast snežnog pokrivača. Na jugu Hercegovine kiša. 

Na sjeveroistoku nešto toplije, oblačno i pretežno suvo vrijeme tokom dana, dok se poslijepodne i uveče u tim predjelima očekuje kiša. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova. 

Minimalna temperatura vazduha od minus jedan do pet stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od minus četiri stepena. Maksimalna temperatura vazduha od jedan do šest, na jugu i sjeveroistoku do osam stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od nula stepeni.

U utorak, 24. januara, nas očekuje oblačno, hladno i pretežno suvo vrijeme osim na krajnjem sjeveru gdje se očekuju slabe padavine. 

Tokom dana pa sve do večeri povremeno sa padavinama u sjevernim predjelima. U ostalim predjelima pretežno suvo i hladno. 

Minimalna temperatura vazduha od minus dva do četiri stepena Celzijusovih, u višim predjelima od minus pet. Maksimalna temperatura vazduha od jedan do šest, na jugu do devet, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusovih.

Oblačno, hladno i pretežno suvo vrijeme osim na krajnjem sjeverozapadu gdje se očekuju slabe povremene padavine najavljeno je u srijedu, 25. januara. 

Minimalna temperatura vazduha od minus dva do tri, u višim predjelima od minus četiri stepena. Maksimalna temperatura vazduha od dva do šest stepeni, na jugu do devet, u višim predjelima od minus jedan stepen Celijusov.

Prema prognozama u četvrtak, 26. januara, očekuje nas snijeg u poslijepodnevnim časovima u centralnim predjelima koji će postepeno zahvatiti prvo istočne predjele, a potom do večeri se padavine očekuju i u sjevernim i zapadnim predjelima. 

Minimalna temperatura vazduha od minus dva do tri, u višim predjelima od minus četiri stepena. Maksimalna temperatura vazduha od dva do šest, na jugu do devet, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.

Opada vodostaj većih rijeka, osim Save

Vodostaj svih većih rijeka u Republici Srpskoj danas opada, osim rijeke Save gdje je zabilježen blagi rast, saopšteno je iz "Voda Srpske".

"Rijeke Lim, Drina, Una, Sana, Vrbas, Bosna i drugi veći vodotoci se povlače u korita“, navedeno je u saopštenju.

Snijeg okovao Gacko

Obilne snježne padavine zahvatile su Gacko i Nevesinje.

U Gacku je visina snježnog pokrivača 30 cm, dok u Nevesinju ide i do 50 cm.

Povezana vijest: 

Snijeg u višim predjelima, klizavi kolovozi u nižim

Una i Sana povukle se u korita

Tornado protutnjao Budvom

 • 07:00 Serija: Kolo sreće (R)

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Jedna od najgledanijih turskih serija sa gotovo pa nemogućnom ljubavnom pričom neće vas ostaviti ravnodušnim.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina