Vremenska prognoza

Kakvo vrijeme se očekuje u naredna četiri dana: Porast snježnog pokrivača

  • Извор: АТВ
  • 20.01.2023. 11:59

U Republici Srpskoj se prvog dana vikenda očekuje oblačno i još hladnije vrijeme, uz jačanje snježnih padavina.

Očekuje se i porast snježnog pokrivača, u nižim predjelima od 5 do 15 cm snijega, dok se u višim predjelima očekuje od 20 do 30 cm novog snijega. Najmanje snježnih padavna biće na sjeveroistoku. Na jugu Hercegovine kiša. 

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, lokalno u zapadnim predjelima na udare i jak.   Minimalna temperatura vazduha od -3 do 0 stepeni Celszijua, na jugu do 4 stepena, u višim predelima od -7 stepeni Celzijusa. Maksimalna temperatura vazduha od -2 do 3 stepena, na jugu do 7 stepeni, u višim predelima od -5 stepeni Celzijusa.

U nedelju se nastavlja oblačno i hladno vrijeme uz slab snijeg i manji porast snježnog pokrivača. Snijeg će biti nešto jači samo na planinama. Na jugu slaba do umjerena kiša, u ostalim predjelima pretežno suvo. Minimalna temperatura vazduha od -3 do 0 stepeni, na jugu do 4 stepena Celzijusa, u višim predjelima od -7. Maksimalna temperatura vazduha od -1 do 3 stepeni, na jugu do 7, u višim predelima od -4 stepena. 

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda i za ponedjeljak najavljuju oblačno i hladno vrijeme sa padavinama, pretežno snijeg dok je lokalno moguća i kiša koja se ledi pri tlu. Jače padavine na zapadu i planinama na jugoistoku gdje će se nastaviti porast snježnog pokrivača. Na jugu Hercegovine kiša. Na severoistoku malo toplije, oblačno i pretežno suvo. 

Minimalna temperatura vazduha od -3 do 0 stepeni, na jugu do 4 stepena, u višim predjelima od -7 stepeni Celzijusa. Maksimalna temperatura vazduha od 0 do 6 stepeni, u višim predjelima od -4 stepena. 

U utorak će i dalje biti oblačno i hladno vrijeme sa padavinama. U nižim predjelima susnježica, dok će u višim predjelima i na planinama padati slab snijeg. Do večeri se padavine smanjuju i postepeno prestaju. 

Minimalna temperatura vazduha od -2 do 0 stepena, na jugu do 4 stepeni, u višim predjelima od -6 stepeni. Maksimalna temperatura vazduha od 0 do 6 stepeni Celzijusa, u višim predjelima od -3 stepena.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм