Ћорић појаснио

Који су бенефити коришћења ТАГ уређаја

  • Извор: АТВ
  • 27.12.2023. 13:05

Акција "Узми ТАГ прођи брже" је важна акција и то је највећи попуст и најјефтинији ТАГ уређај не само у БиХ него у региону. Први пут "Аутопутева Републике Српске“ излазе са овако високим попустом, рекао је директор "Аутопутева Републике Српске“ Недељко Ћорић гостујући у нашем АТВ јутру.

"На основу анализа одлучили смо се за ову акцију и сматрамо да ће ово донијети неке бенефите иако ћемо ми ићи у старту са значајно већим попустом него што би ТАГ уређај требао да кошта и у коначници то ће донијети бенефите учесницима у саобраћају који користе ауто-пут. Ми ту и јесмо због њих и ослушкујемо њихове потребе и захтјеве и проналазимо најбоља рјешења“, рекао је Ћорић.

Ћорић је подсјетио да ТАГ уређај током акције, када је његова цијена нижа за 60 одсто, кошта 16 КМ.

Ћорић је нагласио да је најважније да људи разумију зашто треба да користе ТАГ уређај. 

"Неће им то служити само да прођу кроз наплатну рампу без заустављања. То је само један од разлога. Други разлог је тај да неће чекати у реду и имају уштеду горива. Трећи, кључни разлог, је да путују и возе се 15 одсто јефтиније током године у односу на оног ко ручно плаћа путарину. Онај ко на свој ТАГ уређај допуни 100 КМ добије 117 КМ и онда вам ТАГ уређај дође бесплатно и остане вам чак 1 КМ“, рекао је Ћорић.

Ћорић је нагласио да би ТАГ уређаје требало да користе људи који свакодневно или јако често користе ауто-путеве.

"Увидјели смо да су гужве на одређеним наплатним станицама у јутарњим часовима када људи одлазе на посао и возачи су често незадовољни јер чекају“, каже Ћорић.

Ћорић је рекао да се ТАГ уређаји продају на свим улазним наплатним станицама и на двије бочне.

"На Јакуповцима и Чатрњи на ауто-путу Бањалука-Градишка,  на Прњавору и у Кладарима на ауто-путу Бањалука-Добој, на Коридору пет це на наплатној станици Костајница - ту се могу купити и допунити ТАГ уређај“, рекао је Ћорић. 

Он је додао да је ангажован максималан број људи како би празнике дочекали спремно. Како је рекао, урадиће све што је у њиховој моћи како би се смањило вријеме задржавања на наплатним станицама.

Ћорић је рекао да је ових дана интересовање за ТАГ уређаје велико. Како каже, циљ је да електронску наплату путарине са тренутних 26 одсто подигну на сто одсто.

Ћорић је рекао да је сљедећи корак пуштање у рад апликације.

"Апликација, коју смо сами правили, биће пуштена у рад почетком сљедеће године.Биће доступна за телефоне и преко ње ће возачи моћи да допуне своје ТАГ уређаје“, каже Ћорић и додао да ће нова продајна мјеста бити отворена у Бањалуци и у осталим градовима у близини ауто-путева.

"Гађаћемо неке најпрометније бензинске станице“, каже Ћорић.

Пратите нас и путем Вибера