I komunalci dolaze na vrata

Kolike su kazne za glasno vođenje ljubavi

  • Извор: Мондо.рс
  • 27.07.2023. 15:51

Sve češće na društvenim mrežama završavaju pritužbe građana čije komšije preglasno vode ljubav. Beograđani se na taj način, po svemu sudeći, obračunavaju sa bučnim susjedima. Ono što treba da imate na umu je da vas previše glasno uživanje u intimnom odnosu može koštati 5.000 dinara. Međutim, procedura za prijavljivanje bučnih i strastvenih komšija je takva da ćete vjerovatno sačekati da sve prođe.

"Ja volim da gledam iz više uglova, naravno da sa jedne strane postoje 'komšije iz pakla', koji su frustrirani, džangrizavi i kojima sve smeta, pa ovakve prijave koriste za razračunavanje sa komšijama na ličnom nivou. Sa druge strane, moramo imati na umu da je nekad ta buka glasna, traje predugo, i gdje neko nije uspio da nađe drugi način da se objasni sa komšijama, riješio je da slučaj prijavi.  Ipak, iako imate pravo da vodite ljubav u svom stanu, niko ne treba svojim seksom da ometa druge i da izlaže drugu osobu seksualnom sadržaju. Vaš komšija ima pravo da mu to smeta i ne želi da sluša. Ovo je pitanje neke mjere i zdravog razuma na koji način se to rješava", kaže Leo Ivanišević, psiholog,

Apokalipsa: Ovako izgledaju ostrva Rodos i Krf nakon požara!

Apokalipsa: Ovako izgledaju ostrva Rodos i Krf nakon požara!

Urolog i seksolog Aleksandar Milošević, kaže da je bučan seks koji ometa komšije, stil nekulturnih ljudi koji ne urade izolaciju zvučnog zida, zbog čega dovode susjede u neprijatnu situaciju. 

"Ta kultura dolazi do izražaja u svim našim sferama, ti koji tuže mogu da krenu nekim blažim mjerama upozorenja, jer ipak zgrada je jedna zajednica. Nisam za to da se odmah prijavljuje komunalnoj policiji. Gradnja nam je takva da su zidovi propusni za zvuk, svaka zgrada treba da ima zvučni izolator. To rade i muzičke grupe koje u zgradama vježbaju instrumente, izoluju zidove, da zvuk ne bi ometao druge", kaže Milošević.

Šta kaže zakon

Ljubiša Banovački, iz Udruženja profesionalnih upravnika zgrada, kaže da se za ovaj, kao i sve druge probleme u zgradi, prvo obrate upravnicima stambenog objekta, pa ako situacija ostane nepromijenjena, onda slučaj prijave komunalnoj policiji. 

Sutra izvlačenje za 3,7 miliona KM: Najviše dobitnika u Beogradu, pa u Bijeljini

Sutra izvlačenje za 3,7 miliona KM: Najviše dobitnika u Beogradu, pa u Bijeljini

"Mi savjetujemo stanare da budu solidarni, ali nemamoo problem ni da se direktno obratimo vlasnicima. Često se dešava da to budu iznajmljeni stanovi, pa onda kontaktiramo vlasnike, a što se tiče samih vlasnika, kažemo da se čula neka buka u stanu, pa da malo pripaze. Ali nismo imali tih problema da prijavljujemo slučaj komunalcima. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина