AMS RS

Kolovozi suvi, nesmetano odvijanje saobraćaja

  • Извор: СРНА
  • 20.10.2022. 07:56

Saobraćaj se jutros odvija nesmetano, vozi se po suvim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na smanjenu vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove i u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izgradnje dionice auto-puta kod Doboja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac i na petlji Rudanka.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su prisutne na putnim pravcima Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Klašnice - Nova Topola, Banjaluke - Srpske Toplice, Stari Majdan - Banjaluka, Prijedor - Stara Rijeka, Prijedor - Kozarac, Brod na Drini - Hum (Šćepan Polje), na Sokocu, Doboj - Rudanka, Čelinac - Kotor Varoš, Čelinac - Ukrina, Teslić - Podjezera, te u tunelima Čeljigovići na putu Lapišnica - Ljubogošta i Stambolčić na putu Pale - Podgrab.

Svakodnevne obustave saobraćaja, osim nedjelje, aktuelne su na magistralnom putu Mostar - Nevesinje od 8.00 do 17.00 časova, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce Nevesinje - Zijemlje - Ruišta - Mostar ili Nevesinje - Berkovići – Stolac - Mostar.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik - Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice - Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelektrane Ugljevik.

Deminerski radovi izvode se na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja od 8.00 do 15.00 časova.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionicama Srpske Toplice - Kola kod Banjaluke, Foča - Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac - Gornja Vijaka - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić, a radi se i na dionici Jezero - Šipovo.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka - Derventa - granični prelaz Brod.

U Federaciji BiH radovi se izvode na dionici magistralnog puta Sarajevo - Vogošća, pa vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac kroz Jukićeva ulicu. Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Do obustave saobraćaja dolazi i na dionici magistralnog puta Žitomislići - Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika u terminima od 9.00 do 12.15 i od 13.15 do 15.00 časova.

Deminerski radovi izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari, dionica Cerik - pijaca "Arizona", zbog čega dolazi do polučasovanih obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik - Brčko - Orašje.

Na magistralnom putu Tarčin - Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin - Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Radovi se izvode i na području Donjeg Vakufa, na putevima Bihać - Bosanski Petrovac (dionica Ripač - Dubovsko), Jajce - Donji Vakuf u tunelu Skela, na dionici Donji Vakuf - Travnik (Komar), kao i u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica.

Na graničnim prelazim jutros nema dužih zadržavanja.