Pomoćnik direktora RUCZ

Kos: Prošle godine deminirano 357.150 metara kvadratnih

 • Izvor: Srna
 • 18.03.2023.09:50

Timovi Sektora za deminiranje Republičke uprave Civilne zaštite prošle godine su deminirali 357.150 metara kvadratnih površine, rekao je Srni pomoćnik direktora ove uprave Dragan Kos.

Kos je istakao da su timovi uklonili i uništili 1.946 eksplozivnih sredstava iz rata i 231 minu.

On kaže da su timovi 15. marta nastavili sa procesom deminiranje, dodajući da je planirano da se deminira ukupno 350.000 metara kvadratnih površine.

Kos dodaje da su u ovoj godini planirali da uklone i unište 1.160 komada eksplozivnih sredstava i 140 komada mina.

"Deminiranje će se vršiti prema usvojenoj listi prioriteta i prema započetim zadacima u prethodnoj godini na lokacijama minsko sumnjivog područja Kotor Varoš, Donja Lupljanica, Derventa, Turovi, Trnovo, Krvava glava, Trebinje, Turić-Fazanerija, Pelagićevo i obala rijeke Save i u Brčko distriktu", rekao je Kos.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.