Načelnik PU Foča

Kostović: Prijavite nezakonito posjedovanje oružja

  • Извор: СРНА
  • 18.11.2021. 15:12

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović uputio je, povodom nedavnog ubistva dječaka u mjesnoj zajednici Zavait, apel građanima da svako nezakonito posjedovanje ili upotrebu oružja prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj 122, uz mogućnost anonimne prijave.

Kostović je rekao da građani koji podnose prijavu nikada ne mogu doći na tapet zakona ili lica koje prijavljuju.

Garantuje zaštitu

- Anonimnost je 100 posto zagarantovana. Odgovorno tvrdim i garantujem punu zaštitu identiteta osobe koja prijavljuje - istakao je Kostović.

On je dodao da se nikada nije desilo da Policijska uprava Foča nije postupila do dobijenoj prijavi. Kostović je naveo da je u RS 15. novembra počela akcija “Budi oprezan – oružje nije igračka”, koja će trajati do kraja godine.

Represivne aktivnosti

- Kampanja ima za cilj upoznavanje javnosti o mogućim posljedicama koje proizilaze iz nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, kao i o sankcijama predviđenim krivičnim zakonom, zakonom o javnom redu miru i zakonom o oružju i municiji - napomenuo je Kostović.

On je rekao da će policajci preduzimati niz proaktivnih, ali i represivnih aktivnosti s ciljem otkrivanja nezakonitog posjedovanja i nezakonite upotrebe vatrenog oružja, minsko-eksplozivnih i pirotehničkih sredstava.

Тагови: