"Putevi Republike Srpske"

Kostrešević: Mnogo urađeno proteklih godina

  • Извор: АТВ
  • 17.09.2022. 21:11

Proteklih godina je mnogo urađeno kada su u pitanju „Putevi Republike Srpske“ i činimo sve da se dinamika posla ubrzava, rekao je Davor Kostrešević, vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske".

On je gostujući u Centralnim vijestima ATV-a pričao o stanju u ovom preduzeću te je naveo da zalaganjem svih radnika preduzeća i sadašnjeg rukovodećeg kadra polako dolaze do toga da ipak struka dolazi na prvo mjesto u „Putevima Srpske“. Kako kaže, više ne postoji neiskusan rukovodćei kadar u „Putevima“, gledajući rukovodioce odjeljenja.

„'Putevi' su nekad možda nepravedno tretirani kao neko ko ne prinosi dovoljn o razvoju putne mreže i infrastrukture. Mi smo zaduženi sa više od 4.100 kilometara magistralnih i regionalnih saobraćajnica, od čega je 1.700 samih magistralnih saobraćajnica. To zaista iziskuje ogromna sredstva, ogromne prilive i budžete. Mogu da kažem da je priliv  'Puteva Srpske' za takve potrebe jako skorman, ali sa druge strane našim zalaganjem dobrim putem nastavljamo dalje, dolazimo vremenom očekivano do rezultata da će se povećati i ulaganja u putnu infrastrukuturu i dalje i kvalitet same izgradnje“, rekao je Kostrešević.

Kad je riječ o samom održavanju puteva, Kostrešević objašnjava da je cijela Srpska podijeljena na 12 oblasti i „Putevi“ kao kompanija nemaju svoju operativu. Shodno tome, potpisuju se višegodišnji okvirni sporazumi i ugovori sa izvođačima radova na nivou cijele Republike.

„Svi izvođači radova na održavanju putne infrastrukture su domaćeg statusa i renomirani su svojim kvalifikacijama i stručnosti“, rekao je Kostrešević.

On je ovom prilikom pomenuo nekoliko gradilišta koja su otvorena ili koja su u završnoj fazi.

„Završili smo putni pravac Jezero-Šipovo, u završnoj trećini nam je putni pravac Šipovo-Kupres, završen je Crna Rijeka-Bjelajci sa tendencijom da se nastavlja prema Mrkonjić Gradu. Nedavno je završen putni pravac Banjaluka-Prijedor, dalje od Gradiške preko Vrbaške, do Graničnog prelaza prema Jasenovcu, to je gradilište koje je u samoj završnoj fazi. Od Srpca prema Tesliću je već završena dionica sa tendencijom da se nastavlja dio od Prnjavora prema Tesliću. Uradili smo mnogo kružnih tokova. Sada je pri kraju procedura da se počnu radovi na dijelu putnog pravca Foča-Dragočava, tenderska procedura je provedena, čekaju se žalbeni rokovi“, istakao je.

Gostovanje Davora Kostreševića u Centralnim vijestima možete pogledati u video prilogu.