SIPA

"Krimolovci" u novembru zaprimili 404 poziva od kojih su 34 sa korisnim informacijama

  • Izvor: ATV
  • 07.12.2021.09:56

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u novembru 2021. godine registrovali ukupno 404 poziva, od kojih su 34 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije "Krimolovci", zaprimljeno je ukupno 316 poziva, od kojih je 11 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 88 prijava, od čega su 23 bile sa korisnim informacijama, od kojih su dvije dostavljene na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U mjesecu novembru je pristiglo 11 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 52 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" 080 020 505, navodi se u saopštenju SIPA-e. 

Tagovi: