Ušteda u troškovima ovogodišnje proljećne sjetve

Kupovinom regeresiranog goriva na Nestro benzinskim stanicama, poljoprivrednici ostvaruju i dodatni popust od 0,10 feninga po litru

  • Извор: АТВ
  • 04.04.2022. 14:12

Subvencija Vlade Republike Srpske  i  Nestro Petrola značajna je ušteda u troškovima ovogodišnje proljećne sjetve. 

Glavni partner  Vladi Republike Srpske u prodaji regresiranog goriva je Nestro koji na 74 benzinske pumpe širom Srpske uz regres od 0,50 KM po litri dizel goriva, poljoprivrednicima odobrava i dodatni popust od od 0,10 KM po litru:

Ukupno iznosi 60 feniga po litru regresiranog dizel goriva, koje kupci mogu da kupe na našim pumpama, i to će biti cijena niža od cijene koju mi sada imamo u maloprodajnim objektima. Ono što pokušavamo u startu poljoprivredne sezone, je da naše maloprodajne cijene budu konkurentne dajući dodatni popust, što je vrlo dobra pogodnost za poljoprivrednike. 

Nestro je obezbijedio još jednu pogodnost a to je  Agrarna kartica, kojom dajemo popust od 7% na ulja i maziva koja se koriste za poljoprivrednu mehanizaciju, izjavio je Andrej Ivankov, komercijalni direktor Nestro Petrol-a

Odobrena količina je 100 litara dizel goriva za hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta, čija je prodaja počela 3. marta i trajaće do 31. oktobra.

Тагови: