Подаци Агенције

Личну карту у БиХ нема 248.000 грађана

  • Извор: СРНА
  • 12.04.2024. 11:15

Личну карту у БиХ нема око 248.000 грађана иако је то законска обавеза, подаци су Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ.

Држављани БиХ који не посједују личну карту не могу остварити никаква права, нити могу прибавити иједан други документ, попут пасоша или возачке дозволе, не могу се пријавити у службу за запошљавање, нити могу имати здравствено ни социјално осигурање.

Према Закону о личној карти, држављанин старији од 18 година са пребивалиштем у БиХ дужан је имати личну карту издату у мјесту пребивалишта, преноси "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Нивес у изазовној комбинацији изашла у провод

Нивес у изазовној комбинацији изашла у провод

Расељена лица са боравиштем у БиХ дужна су имати личну карту издату у мјесту боравка.

У Закону о личној карти се наводи да ће новчаном казном од 30 до 300 КМ бити кажњен за прекршај држављанин ако има више од једне личне карте, не поднесе захтјев за њено издавање, одмах не пријави нестанак личне карте или користи туђу личну карту.

Мерлину позлило, хитна га одвезла у болницу

Мерлину позлило, хитна га одвезла у болницу


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.