Čestitamo

Maša prva beba rođena u Srpskoj ove godine, Jelena prva Banjalučanka

 • Izvor: ATV
 • 01.01.2023.19:20

Maša Janjić iz Broda, prva je beba rođena u Republici Srpskoj u 2023.godini. Tri kilograma i sto grama teška, 50 cm dugačka, Maša je najveći poklon za cijelu porodicu. Požurila je koji dan ranije da se rodi, pa su joj tako pokloni stigli od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Prvu ćerkicu sam rodila isto na UKC, zbog ljubaznosti i opremljenosti bolnice odlučila sam se ovdje da još jednu rodim. Htjela bih svima da se zahvalim a posebno doktorici Rodić koja je brzo i efikasno odregaovala s obzirom da je Maša trebalo da dođe 3. januara ali odlučila je da nas iznenadi ranije. Nisam se, iskreno, nadala. Očigledno je ona tako odlučila i tako je i bilo”, rekla je sretna majka Tanja Janjić.

Prva Banjalučanka 2023. godište je Jelena Nenadić. Sve je proteklo u najboljem redu, a za nju su pokloni stigli od banjalučkog gradonačelnika. 

“Puno znači, sve je proteklo dobro, 2,660.48 cm”, rekla je ponosna majka Zorica Nenadić.

Šou bebama zamalo su ukrali gradonačelnik Draško Stanivuković i direkrot UKC-a Vlado Đajić. Posebno im je bilo zanimljivo što se beba zove baš Jelena. 

“Jel to po Jeleni Trivić”, “Bitno je da ja dobijem Jelenu, nema one ima ova, bitno da je jedna Jelena tu, mene uvijek Jelene prate.”

“Dobar nam je početak, ne može bolji.” 

Ne može bolji početak ni za roditelje beba koje su danas pozirale pred kamerama. Ovo je kažu samo znak koliko je svima stalo do pronalatitne politike. 

“Kao što ste vidjeli, obje bebe su djevojčice, znači da su žene bile brže od dječaka”, rekao je Vlado Đajić, direktor UKC-a Republike Srpske.

“Ni manje ni više na svijet nam je došla Jelena meni je to drago posebno tako da je u Novoj godini. Rođena Jelena, neka nam Jelena, Bogu dragom hvala. Čestitam majci Zorici”, izjavio je Draško Stanivuković gradonačelnik Banjaluke. 

Objasnio je Đajić i zašto prošle godine Stanivuković nije mogao da uđe u porodilište ali i zašto mu je to ovaj put dozvoljeno.

“Djeca kad slušaju morate ih nagraditi. Šalu na stranu, prošle godine su bile zabranjene posjete”, pojasnio je Đajić.

Poklon bebama stigao je i u ime Fondacije Djeca nam se rađala, na čijem je čelu Vlado Djajić. A sve sa ciljem promocije nataliteta.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.