Novi Sad

Matičarka otkrila kakva se sve imena daju djeci: Za neka sigurno niste čuli

  • Извор: Агенције
  • 28.03.2023. 11:11

Matičarka iz Novog Sada Ljubica Niketić Bokić istakla je da se sa mnogim imenima koje ljudi daju djeci nikada u životu nije susrela.

Novosađani su uglavnom prednjačili u davanju neobičnih imena svojim mezimcima, a taj trend nije se promijenio ni prethodne godine.

Kako je navela, i matičari su prvi put čuli za neka imena koja se daju novorođančadima.

Ona je istakla da su stara tradicionalna poput Zoran, Slobodan, pa čak i Jelena, veoma rijetka, dok ima i onih koja su vanvremenska, javlja "Prva".

"Teona, Egzona, Nija, Lira, Adiva, Ajli, Rijadaža, Rejna Dora, Anisija, Kjara, Veselije, Lavijel, Masimo, Zalan, Timon, Matvej, Kozma, Gordon Janus, Dionis, Aksej, Vučen i Dren", pročitala je matičarka Ljubica Niketić Bokić i istakla da je Milica vanvremensko ime koje se uvijek daje.

Kako je i sama priznala, za mnoga imena i oni su prvi put čuli.

"Mi smo ova imena prvi put čuli, ne znam odakle im inspiracija za ova imena, možda neko čita nešto, ali kod nas nisu bila popularna, niti su se davala… Nekada popularna imena su veoma rijetka, rijetko se daju kao što je Dragan, Milan, Zoran, pa i Jelena", istakla je Ljubica za "Prvu".

Prema njenim riječima, postoje i ona vanvremenska imena, koja su popularna uvijek poput Milica, Sofija, Dušan, Petar i Strahinja.

Тагови: