Banjaluka

Maturanti JU Centar "Zaštiti me" zablistali u punom sjaju

  • Извор: АТВ
  • 10.06.2023. 20:14

Učenici Centra "Zaštiti me“ proslavili su maturu. Roditelji, prijatelji i poznanici došli su da maturante isprate na zabavu.

Oni će odavdje sa sobom ponijeti znanje, ali i najljepše uspomene.

Kažu, nedostajaće im škola, zaposleni, ali i prijatelji koje su upoznali tokom boravka ovdje.

"(Šta ti je bilo najljepše ovdje?) Drugari, moja razredna, profesori, cijela škola, praksa", govori nam maturant Bojan Ostojić, dok njegova drugarica Gordana Mijatović dodaje:

"Najviše će mi nedostajati moja razredna i čistačica Snježa što radi ovdje". 

Ona dodaje da će joj nedostajati i njeni prijatelji iz škole.

Za osam maturanata u prostorijama Centra pripremljena je svečana večera, uručene diplome i cvijeće. Oni su tokom školovanja pohađali dualnu nastavu, gdje su tri dana sedmično bili u mogućnosti da obavljaju praksu u partnerskim preduzećima Centra.

"Ove školske godine osam maturanata je izašlo, 4 maturanta su agroproizvođači, a 4 su naši pekari. Želim da se zahvalim i našim prijateljima koji pružaju podršku kroz praktičnu nastavu našem Centru i našim učenicima to je pekara Manja, kao naš dugogodišnji partner i pekara Klas gdje naši učenici provode 3 dana sedmično i imaju maksimalnu pažnju i maksimalnu ljubav koju pružaju ne samo naši profesori, već i naši partneri kroz praktičnu nastavu", kaže Zorica Kuzmanović Vasilić, direktor Centra.

Za njih smo tu i nakon školovanja, kažu zaposleni. Djeca osjete tu ljubav, pa nerijetko svraćaju da vide svoje profesore.

"Djeca odavde ponesu zaista divne uspomene i vrlo često nam se vraćaju, dolaze da nas obiđu, za sve što im je potrebno i dalje u životu, uvijek mogu da nam se jave i da se konsultuju sa nama za bilo šta što je potrebno. I oni i njihovi roditelji", ističe Sanela Čirić, stručni saradnik u Centru.

Centar "Zaštiti me“  ima i internatski tip nastave. Trenutno u ovoj školi nastavu pohađa više od 140 učenika iz cijele Srpske.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!