Elektroprenos BiH

Mazalica za ATV: Vrlo brzo ćemo stabilizovati situaciju, struja se uključuje postepeno

 • Izvor: ATV
 • 06.02.2023.13:16

Srđan Mazalica, rukovodilac operativnog područja Banjaluka u Elektroprenosu BiH, rekao je za ATV da je do nestanka struje na području Krajine nestalo zbog djelimičnog raspada 110 kilovoltne mreže.

„Utvrđujemo detalje i sačinićemo detaljan izvještaj. Radi se o nečemu što se nije desilo odavno. Niz malovjerovatnijih događaja prouzrokovih time što su na nekim dalekovodima izvođeni radovi. Došlo je do skoro istovremenog ispada nekoliko dalekovoda u 110 kilovoltnoj mreži koja je dovela do lančane reakcije. Djelovali smo brzo i napojili smo 110 kilovoltnu mrežu iz Stanara i Tuzle“, rekao je Mazalica za ATV.

Sada jednu po jednu trafo stanicu uključuju, a struja se već uključuje u Banjaluci i po drugim gradovima

„Mislimo da ćemo vrlo brzo stabilizovati situaciju i da ćemo vratiti napajanje svim potrošačima. 110 kilovoltni napon se uspostavio u svim trafo stanicama banjalučkog područja. Napojilimo smo i Kotor Varoš i Topolu, i druge neke opštine. Ako dođe do raspada 110 dalekovoda i 110 sabirnica, ne smijemo samo vratiti 110 prekidača u dalekovodnim poljima već moramo sve isključiti i onda dovoditi redom napajnje do 110 sabirnica. To je najsigurniji način“, pojašnjava Mazalica.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.