ATV

Imam Amir Mahić

Međureligijsko vijeće u BiH osudilo govor imama iz Kozarca

  • Izvor: ATV
  • 02.02.2023. 17:00

Međureligijsko vijeće u BiH osudilo je neprihvatljiv govor usmjeren protiv Srpske pravoslavne crkve i njenih vjernika kojim je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u prijedorskom naselju Kozarac Amir Mahić SPC pripisao sektaštvo, a Svetom Savi fašizam.

Vijeće je povodom medijskih navoda o ovom incidentu zatražilo informaciju od Rijaseta Islamske zajednice, koji je po prijemu informacije izdao nalog Muftiji bihaćkom da od imama uzme izjavu i pokrene disciplinski postupak.

Kako je navedeno u objavi Vijeća na društvenim mrežama, od imama Mahića je zatraženo da se na sutrašnjoj hutbi izvini svojim džematlijama i svima koje je njegov nastup uvrijedio, te da će sprovedenim disciplinskim postupkom Mahić biti primjerno sankcionisan.

“Međureligijsko vijeće u BiH uvijek će biti spremno osuditi vrijeđanje i napade na vjerske objekte, vjerske zajednice i vjernike”, navedeno je u objavi.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u prijedorskom naselju Kozarac Amir Mahić tokom vjerske službe u Kozarcu Svetom Savi pripisao je fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi sektaštvo.

Povezana vijest:

Imam iz Kozarca pripisao Svetom Savi fašizam, a SPC sektaštvo

"SPC je sekta, Svetosavlje se temelji na fašizmu" - Pogledajte skandalozan govor imama iz Kozarca

Dodik: Imam iz Kozarca povrijedio sve Srbe

Mitropolit Hrizostom: Imam iz Kozarca prosuo otrov u javni prostor

Oglasila se policija o skandaloznom govoru imama iz Kozarca

(Foto: Facebook/Međureligijsko vijeće u BiH)

Tagovi: