ATV

Прогноза

Метеоролози открили када нам стиже Михољско љето

 • Извор: Кликс
 • 25.09.2023. 10:40

Према најавама хрватских и босанскохерцеговачких метеоролога, подручје западног Балкана очекује пораст температура од почетка ове седмице.

Према прогнози хрватског метеоролога Бојана Липовшћака од уторка у Хрватској наступа Михољско љето те ће вријеме бити претежно сунчано уз јутарње магле у унутрашњости.

"Температура ваздуха ће од уторка бити порасту у копненим крајевима Хрватске, док ће на Јадрану наредних дана бити сунчано, гдје ће бура ослабити и задуваће вјетрови дневне циркулације", навео је Липовшћака.

Према тродневној прогнози Федералног хидрометеоролошког завода (ФХМЗ) у БиХ топлији дани долазе дан послије него у Хрватској, а то је сриједа.


Хит снимак са градилишта: Један ради, шесторица надзиру

Хит снимак са градилишта: Један ради, шесторица надзиру

Додају да ће понедјељак ипак бити претежно облачан у читавој БиХ.

"У понедјељак у Херцеговини умјерено до претежно облачно вријеме док на сјеверу и истоку ријетко може пасти мало кише. Вјетар у Босни већином слаб сјеверног смјера. У Херцеговини и југозападу Босне умјерено јака бура. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 9 и 14, на југу земље до 18. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 13 и 18, на југу земље од 24 до 27 степени”, навели су из ФХМЗ.

У уторак, у Босни се очекује више облачности прије подне, пише "Клиx".

"Умјерена облачност у другом дијелу дана. У Херцеговини сунчано вријеме. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 10 и 15, на југу земље до 18. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 18 и 24, на југу земље до 29 степени", наводи се у саопштењу.

У сриједу се у Херцеговини очекује претежно сунчано вријеме, док се у Босни тек сунце назире у другом дијелу дана.

"У Босни дио пријеподнева по котлинама и уз ријечне токове биће доста магле и ниске наоблаке. Сунчаније у Босни у другом дијелу дана. Вјетар слаб источног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 9 и 14, на југу земље до 18. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 19 и 25, на југу земље до 28 степени", истакнуто је.


Мушкарца напале пчеле, није му било спаса

Мушкарца напале пчеле, није му било спаса

У четвртак ће у Херцеговини бити претежно сунчано вријеме, док ће сунчаније бити поново у другом дијелу дана.

"У Босни дио пријеподнева по котлинама и уз ријечне токове биће доста магле и ниске наоблаке. Сунчаније у Босни у другом дијелу дана. Вјетар слаб источног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 9 и 14, на југу земље до 18. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 20 и 26, на југу земље до 29 степени", саопштио је ФХМЗ.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:15 Емисија: Аутошоп магазин (Р)

  За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

  Упознаћемо вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста.

 • 13:25 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путописна авантура са потписом Бањалучанина Роберта Дацешина.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.