Прогноза

Метеоролози у БиХ тврде: Стиже и до пола метра снијега

  • Извор: АТВ
  • 23.02.2024. 17:45

На Фејсбук страници БХ Метео објављена је прогноза за дане викенда, а метеоролози тврде да у поједине дијелове БиХ стиже и до пола метра снијега.

За викенд се у Херцеговини и југозападу Босне очекују обилне падавине уз локално грмљавинско невријеме. У остатку земље мање падавина и само повремено, објавили су метеоролози са странице "БХ Метео".

"Ојужило је, повремено појачан југо пуше у већини крајева. Његов врхунац очекује се вечерас и у ноћи на суботу. За викенд смиривање вјетра као наговјештај падавина, која се већ локално јављају. Највише кише, како то обично и бива са јужином очекује Херцеговину и југозапад Босне. Најприје планинске области сјеверно од Мостара гдје би се у наредна два дана могло скупити и више од 100 литара по метру квадратном", навели су.


Шокантно откриће научника о менструалном циклусу

Шокантно откриће научника о менструалном циклусу

У остатку земље ће, према њиховим тврдњама, бити знатно мање количине падавина, најмање на сјевероистоку земље гдје би киша само покупила прашину.

"У већини крајева ће падати киша, док високе планине очекује повремено снијег. Највише снијега очекује се на високим планинама сјеверне Херцеговине, попут Чврснице и Прења. На врховима преко 2.000 метара локално ће пасти и преко пола метра снијега", тврде они.

Истичу да већ од вечерас стиже први талас падавина до средине дана у суботу.

"Тако да ће већи дио викенда проћи у знаку нестабилног и претежно облачног времена", наводи се у објави.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм