Прогноза

Метеоролози у БиХ тврде: Стиже и до пола метра снијега

 • Извор: АТВ
 • 23.02.2024. 17:45

На Фејсбук страници БХ Метео објављена је прогноза за дане викенда, а метеоролози тврде да у поједине дијелове БиХ стиже и до пола метра снијега.

За викенд се у Херцеговини и југозападу Босне очекују обилне падавине уз локално грмљавинско невријеме. У остатку земље мање падавина и само повремено, објавили су метеоролози са странице "БХ Метео".

"Ојужило је, повремено појачан југо пуше у већини крајева. Његов врхунац очекује се вечерас и у ноћи на суботу. За викенд смиривање вјетра као наговјештај падавина, која се већ локално јављају. Највише кише, како то обично и бива са јужином очекује Херцеговину и југозапад Босне. Најприје планинске области сјеверно од Мостара гдје би се у наредна два дана могло скупити и више од 100 литара по метру квадратном", навели су.


Шокантно откриће научника о менструалном циклусу

Шокантно откриће научника о менструалном циклусу

У остатку земље ће, према њиховим тврдњама, бити знатно мање количине падавина, најмање на сјевероистоку земље гдје би киша само покупила прашину.

"У већини крајева ће падати киша, док високе планине очекује повремено снијег. Највише снијега очекује се на високим планинама сјеверне Херцеговине, попут Чврснице и Прења. На врховима преко 2.000 метара локално ће пасти и преко пола метра снијега", тврде они.

Истичу да већ од вечерас стиже први талас падавина до средине дана у суботу.

"Тако да ће већи дио викенда проћи у знаку нестабилног и претежно облачног времена", наводи се у објави.

Пратите нас и путем Вибера

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  'Емисија: Бизнис клуб

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.