Бањалука

Министарство објавило када почиње исплата помоћи за гријање путем поште

  • Извор: АТВ
  • 15.09.2023. 12:24

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске завршило је исплате помоћи за гријање за енергетски сиромашна домаћинства посредством банака, а у току наредне седмице наставља се исплата помоћи за потрошаче који ће новац примити поштанском дознаком.

Исплате путем банака извршене су за кориснике код којих су подаци о банковним рачунима ажурни, а према списковима центара за социјални рад, Јавног фонда дјечије заштите, те резултатима јавног позива за додјелу ове помоћи.

Услиједиће исплата поштом за кориснике који своја редовна права остварују посредством "Пошта Српске", као и за оне код којих су подаци о банковним рачунима били неажурни или непотпуни, због чега им претходно нису могле бити извршене уплате посредством банака.


Зашто не треба бацати петељке од паприка

Зашто не треба бацати петељке од паприка

Финансијска помоћ за трошкове гријања по домаћинству износи 476,46КМ, а Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске ову помоћ исплатиће укупно за око 17.900 корисника, који испуњавају услове за додјелу ове врсте помоћи.

Подсјећамо, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске задужено је за исплату помоћи за гријање за три категорије енергетски сиромашних потрошача:

- корисници права на новчану помоћ по основу закона којим се уређује област социјалне заштите; 

- корисници права на додатак на дјецу по основу закона којим се уређује област дјечије заштите;  

- лица старија од 65 година под условима прописаним Одлуком о начину реализације пакета енергетске подршке енергетски сиромашним потрошачима Владе Републике Српске, а који су се нашли на утврђеном списку корисника након спроведене процедуре јавног позива.


Огласио се Шумахеров пријатељ: Никада не добијамо добре вијести

Огласио се Шумахеров пријатељ: Никада не добијамо добре вијести

Ријеч је о пакету енергетске подршке енергетски сиромашним потрошачима/угроженим домаћинствима кроз додјелу финансијске помоћи за трошкове гријања из инструмента претприступне помоћи ИПА 3 за 2023. годину Европске уније. Циљ додјеле ове помоћи јесте ублажавање посљедица негативних социо-економских утицаја енергетске кризе.

Финансијска помоћ се додјељује по домаћинству, односно једном члану домаћинства који испуњава услове, а критеријуми за реализацију пакета помоћи усаглашавани су са донатором и прилагођавани захтјевима и расположивим средствима.

Министарство здравља и социјалне заштите и овим путем захваљује свим корисницима за стрпљење током овог периода.    

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.