Хуманост на дјелу

Млади из Бањалуке и Кнежева иду пјешке до Острога да скупе новац за лијечење Сергеја

  • Извор: Независне
  • 30.04.2024. 15:35

Како би помогли у прикупљању средстава за наставак лијечења младог Сергеја Ступара, Игор Шкорић, Марко Вучић и Немања Шкорић из Бањалуке сутра крећу на хуманитарно ходочашће до Острога, а прекосутра ће им се на том путу придружити и Ванеса Вучић и Предраг Зловарић из Кнежева.

Како су истакли за "Независне новине", на пут дуг 12 дана крећу сутра у осам часова испред цркве у Карановцу.

Сваки километар њиховог ходочашћа ће се моћи купити, а један километар кошта 20 КМ.

Сергејева мајка Свјетлана Ступар истакла је да не постоје ријечи којима би се захвалила, те додала да је њихов потез јако хуман гест вриједан пажње.


Јоргован се за Васркс обавезно уноси у кућу, а ево и због чега

Јоргован се за Васркс обавезно уноси у кућу, а ево и због чега

"Њих петоро сутра рано ујутру крећу на хуманитарно ходочашће пјешке до Острога које су посветили мом Сергеју. Путовање ће трајати 12 дана. Оно што је битно за то путовање јесте да ћете ви моћи да купите хумане километре током читавог њиховог пута. Један километар ће коштати 20 КМ", рекла је она.

Како је додала, сваки пут се изненади када схвати колико су људи спремни помоћи некоме кога ни не познају.

Такође, до краја маја биће активан и хуманитарни број 1413, а главни циљ је скупити 350.000 КМ које су потребне како би Сергеј што прије отишао у Москву гдје се може лијечити терапијом матичним ћелијама.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.