ATV

Мокри коловози, смањена видљивост због магле

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2023. 08:06

У већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, уз смањену видљивост због магле, посебно дуж ријека и у вишим пређелима.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на учестале одроне и моле возаче да буду максимално опрезни и да обавезно држе одстојање између возила.

На ауто-путу Градишка - Бањалука измијењен је режим саобраћаја и постављена је саобраћајна сигнализација због радова на мосту "Богдановац".

Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка – Бањалука.

Због радова на дионици магистралног пута Kозарска Дубица - Приједор у Улици краља Александра у Приједору саобраћај се одвија успорено једном траком.

Измијењено је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац - Руданака - Добој и на дионици регионалног пута Разбој - Руданка, а радови се изводе на споју магистралног и регионалног путног праваца у насељеном мјесту Руданака.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Kлашнице и изградње три кружна тока на дионици Kлашнице један - Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка.

На магистралном путу Градишка - Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Приједор - Kозарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара, уз постављену сигнализацију.

Због бројних одрона и опасности од клизишта,на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

За вријеме трајања радова на доници магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један - Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два - Соколац у току су радови и потребно је прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због радова измијењено је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Власеница - Хан Пијесак један.

Због радова на регионалном путу Kарановац - Љубачево, у мјесту Kарановац, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено једном траком.

Саобраћај је привремено обустављен на дионици регионалног пута Добој - Модрича, у мјесту Kостајница, због бушења и минирања на каменолому "Грапска-Kостајница" у мјесту Kостајница.

На регионалном путу Разбој - Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се одвија успорено.

Због бушења и минирања на каменолому Шахин Kамен на дионици регионалног пута Добој - Маглај, у мјесту Трбук, између 11.00 и 15.00 часова биће привремено обустављен саобраћај тако да ће радови трајати у току једног дана до 15 минута.

На дионици регионалног пута Рача - Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача - Бијељина.

На дионици регионалног пута Приједор три - граница Републике Српске (ФБиХ /Стара Ријека/) измијењен је режим одвијања саобраћаја због преласка радних машина преко пута.

На мосту Kраља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница са Србијом забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна моторна возила на регионалном путу Мачковац - Пипери.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне

На подручју Федерације БиХ на магистралном путу на улазу у Хаџиће затворена је једна трака, па се на овом локалитету саобраћа уз регулацију семафора.

За улазак у Хаџиће користе се алтернативни правци у оба смјера.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима Модрича - Градачац, Семизовац - Олово - Kладањ, Бугојно - Kупрес, Витез - Невић Поље, Добој - Руданка - Јоховац, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: