Na teoretsku nastavu iz saobraćajnih propisa i prije punoljetstva

  • 19.05.2021. 21:01

Tri mjeseca prije punoljetstva, kandidati mogu na teoretsku nastavu iz saobraćajnih propisa i prve pomoći. To će im, kažu predavači, skratiti put do vozačke dozvole.

- Kandidati su u prednosti sa završenim obavezama, koje ih i onako sa 18 godina već čekaju. Predavanje iz oblasti saobraćajnih pravila traju 28 časova za B kategoriju, što je sedam dana, a ukoliko imamo za C ili C1 ona traju malo duže, a to su 32 časa – kazala je Ivana Pavličević, predavač i instruktor vožnje iz Teslića.  

Na ruku to ide i Teslićaninu Zoranu Kusiću. Na nastavu je krenuo jer bi do vozačke dozvole što prije. Za dvije sedmice, kaže, biće i punoljetan.

- Veoma mi znači jer imam više vremena za savladati testove i sve kad napunim 18 da samo izađem na testove – rekao je Kusić.  

A, kada sa tim završe, kandidati će i za volan.

- Vremenom kako obuka se odvija, tako se i oni savladaju, da mogu upravljati motornim vozilom za onu kategoriju za koju su se odlučili – pojasnio je Milan Pavličević, instruktor vožnje iz Teslića.     

Mladima se najčešće žuri, pa kada tek napune 18, na nastavu i obuku za vožnju često idu pod pritiskom. Sada za tim, kažu instruktori, nema potrebe i sve mogu stići na vrijeme.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок