Donji Kamengrad

Nakon poplava pojavilo se klizište: Oštećen put, ugroženo groblje

  • Извор: Независне
  • 23.05.2023. 14:53

Na području sela Donji Kamengrad, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, pojavilo se klizište koje je ugrozilo lokalni put i obližnje groblje.

Prema riječima Raifa Karajkovića, predsjednika mjesne zajednice, na ovaj način od glavne putne komunikacije koja vodi u Sanski Most odsječen je veliki broj domaćinstava, pa su mještani primorani da koriste duže i alternativne pravce.

Klizište se pojavilo poslije poplava i obilnih kiša, jedan dio puta je potpuno uništen, pa je saobraćaj ovim putnim pravcem obustavljen.

Obavijestili smo nadležne institucije i očekujemo reakciju, kako bi se put popravio i život u selu normalizovao-kazao je Karajković za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, mještani su u strahu i za lokalno groblje, budući da postoji opasnost da klizište načini veću štetu ukoliko opet dođe do obilnijih kišnih padavina.

Inače, poplave koje su pogodile u protekloj sedmici područje Opštine Sanski Most, uzrokovale su velike štete na stambenim objektima, infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu.

Preliminarne procjene govore da je šteta veća od dva miliona maraka.

Тагови: