Јелићка

Напустио Шведску и дошао да живи у свом селу у Српској

  • Извор: АТВ
  • 30.01.2024. 21:43

Живот је, тек сада, поново добио смисао, каже за Милан Зељић, који се након двадесет девет година живота у Шведској доселио у Јелићку. Пуног срца поново је отворио врата куће његовог дједа Стојана и почео да живи живот о коме је маштао.

"Овдје има тај жар живота, социјалног друштва неке нормале, тамо је то хладно, нема љубави између људи, ако ја сједим у аутобусу и 50 редова од мене и нико не прича ни са ким. Ја овдје кад сам био социјалног друштва имао сам више него тамо за 5 година", каже Милан Зељић, Јелићка.

Милан је рођен у Шведској. Тамо су остали родитељи, браћа и сестре. Али он више није могао. Као дијете је долазио у Јелићку одакле му је мајка, али и Дубицу, очеву родну груду. Вожња трактором остала је као највећа успомена из дјетињства и оно што Милан жели да научи и своју дјецу. 

"Ја сам био овдје и ’94, ’95 и сваке године. Мислим да једну годину нисам дошао у Републику Српску, можда мало слабије причам али отац ми је у Шведској од '87 па због тога", каже Зељић.

Повратка у Шведску нема, то је сигурно, каже Милан. У Јелићкој планира да обрађује земљиште као што је то некада радио деда Стојан али и ужива у љепоти живота које, како Милан каже, само село и Република Српска могу да пруже.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!