Kozarska Dubica

Narodni poslanici pomogli odlazak devetoro djece na Festival folklora u Turskoj

  • Извор: Агенције
  • 28.06.2023. 17:34

Na Međunarodni festival folklora u Tursku, u grad Sarimsakli, sutra će otputovati 33 mlada folkloraša iz Kozarske Dubice, a za njih devetoro su poslanici Narodne partije Srpske (NPS) iz ove lokalne zajednice obezbijedili 6.000 KM za putne i druge troškove kako bi mogli da nastupe u svojoj grupi.

Podršku za članove Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ "Una" obezbijedili su poslanici NPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, Bobana Ćibić i Dragan Brdar.

Predsjednik GKUD-a "Una" Dajana Popović rekla je novinarima da je riječ o važnom festivalu na kojem će se GKUD "Una" predstaviti sa dvije igre, te u ime članova društva zahvalila za brigu i podršku.

Ćibićeva je istakla da NPS nastavlja akcije pomoći pojedincima i organizacijama u Kozarskoj Dubici.

Ona je mladim folklorašima poželjela sreću i uspješan nastup na festivalu u Turskoj i naglasila da će narodni poslanici nastaviti da pomažu Dubičanima.

Brdar je zahvalio umjetničkom rukovodiocu GKUD-a "Una" Dajani Popović što vrijedno radi sa djecom.

On je naglasio da je želja narodnih poslanika iz Kozarske Dubice da u narednom periodu u ovoj opštini bude izgrađen još jedan dječiji vrtić.

"Nedostatak mjesta u dječijem vrtiću detektovali smo kao osnovni problem u Kozarskoj Dubici. To bi bio način da ovdje zadržimo mlade i u tom pravcu ćemo razmišljati", najavio je Brdar.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм