ATV

Begov han

Ni traga DJEČAKU koji je upao u potok: Potragu otežavaju SMEĆE i MINSKA POLJA

 • 24.05.2019. 12:49

Jutros je intenzivirana potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u mjestu Begov Han i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, a za kojeg se pretpostavlja da se nalazi u rijeci u Bosni, poručili su iz Federalne uprave civilne zaštite.

U potragu je uključeno 40 pripadnika civilne zaštite. U potrazi se koristi šest čamaca s timovima za spasavanje na vodi.

Angažovan je Sportsko-rekreativni klub Neretva.

Potraga će se vršiti koritom rijeke Bosne od Begovog Hana do Doboja, a u zavisnosti od okolnosti na terenu potraga će biti proširena, naglasili su iz Federalne uprave civilne zaštite.

U potragu su uključeni timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, te Civilne zaštite i Gorske službe spasavanja Žepče, piše Radio Sarajevo.

Osim njih, u potrazi pomažu članovi porodice, mještani i lovci.
Kako je navedeno u saopštenju, potragu na vodi otežava smanjena vidljivost usljed zamućenosti rijeke Bosne, što je onemogućilo angažman ronilaca.

Probleme stvaraju velike nakupine smeća, otpadnog materijala i minska polja na obalama rijeke.

Zato je Federalna uprava civilne zaštite pozvala one koji učestvuju u potrazi na oprez.

Za dječakom iz Begovog Hana se traga već deset dana, a za Gluhovićem od 2. maja.

Potraga za Gluhovićem je od 5. maja fokusirana na rijeku Bosnu jer su taj dan pronađeni njegova odjeća i stvari na obali ove rijeke u mjestu Porobići, podsjetili su iz Federalne uprave civilne zaštite.

Tagovi:
 • 20:05 Bingo

  Bingo

 • 20:45 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:15 Еmisija: Ćirilica

  Autorska emisija Milomira Marića.

 • 23:45 Muzzik top 20

  Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

 • 01:15 Noćni program

  Noćni program