Бијељина

Није скривена камера: Ауто опет ударио у трафо станицу, шести пут

  • Извор: АТВ
  • 04.12.2023. 09:08

Предузеће “Електро-Бијељина” позвало је на рационалну потрошњу електричне енергије потрошаче који се снабдијевају са трафо-станице у насељу Галац која је у октобру уништена када је ударио аутомобил.

Трафо је ударен и прије неколико дана и у току је рјешавање овог проблема како би корисници добили електричну енергију квалитетног напона.

Неко би помислио да је ријеч о скривеној камери али нажалост информација да је поново, шести пут, аутомобил ударио трафо станицу у Лозничкој улици је далеко од тога.

Становници улице кажу да просто не могу да вјерују да се ово толико често догађа. На срећу без људских жртава.


Метеоролог за АТВ открива: Каква ће бити зима и да ли ће бити снијега

Метеоролог за АТВ открива: Каква ће бити зима и да ли ће бити снијега

"Драго нам је када смо, ми мјештани видјели да се бетонира нова станица,и за два три дана опет је ударена, ми сада не знамо у каквом ће опет ударању бити јер ово је шести пут ударање, рушење станице", "Колико видим рјешења нема, једино измјештање трафоа на неку другу. Зашто ударе? Па због ове кривине, фреквентна је, возе брзо, а некада је и поледица као неку вече", говоре мјештани.

Трафо станица је послије прошлог, сличног удара у октобру замијењена и постављена нова, а исто вече аутомобил је ударио у бетонски темељ.

Због тога је напајање електричном енергијом  са нижим напоном кажу у Електро Бијељини.

"Није пуно штећена, прошли пут када је ударена 15. октобра било је тотално унштење и од тада се становници напајају из алтернативних улица, ниског напона, грађани се жале, али и сами знају шта је. Ми смо учинили све напоре и поставили трафо станицу али исту вече несавјесни возач је оштетио темељ станице, на сву срећу сама станица није претрпјела већу штету овога пута", каже Слободан Ђаламић, портпарол Електро Бијељине.

У овој Мјесној заједници кажу да је ово проблем који дуго траје, да су се обраћали и Градској управи за помоћ око постављања заштитне ограде али одговора није било.


Два минута ужаса: Милиони погледали снимак, никоме није јасно како је момак преживио

Два минута ужаса: Милиони погледали снимак, никоме није јасно како је момак преживио

"Ми смо као Савјет МЗ тражили измјештање или осигурање ове станице али нисмо добили одговор. Ми ево правимо пројекат  прављења неке банкине , грађани и ја као предсједник МЗ, како бисмо ето на своју руку некако заштитили ову станицу. Већи проблем је напајање која је у задњих мјесец дана слаба и само се може користити фрижидер и свјетло. Стиже зима. Електро Бијељина нам је изашла у сусрет урадили су хитну набавку да што прије поставе ову трафо станицу", рекао је Драган Љубинковић из Савјета МЗ Галац.

Због уништења трафо станице из Електро Бијељине, поново апелују на грађане који се снабдијевају електричном енергијом са овог трафоа да што рационалније троше електричну енергију и не користе уређаје који не подносе напонске осцилације. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 11:30 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)