Deset godina rada Udruženja

Novinarke ATV-a Vanja Vasilić i Nataša Milojević dobitnice plakete Udruženja žena žrtava rata Srpske

  • Извор: АТВ
  • 25.06.2022. 15:56

Novinarkama ATV-a Vanji Vasilić i Nataši Milojević uručene su plakete Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.

Plaketu urednik emisije "Dosije" ATV-a Vanja Vasilić dobija za očuvanje istine o stradanju Srpkinja u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Udruženje novinarki Nataši Milojević plaketu dodjeljuje za podršku i realizaciju projekta "Svjedočenje".

Vanja Vasilić, urednica emisije “Dosije”, rekla je da je njena želja, kao i cijele ekipe ,da govore o stradanju Srba.

“Posebno nam je bila želja da se čuje glas žena iz Udruženja žrtava rata zato što sam željela da im na neki način pomognem, da što više ljudi čuje, da se ne zaboravi. Drago nam je da ‘Dosije’ dobio jednu ovakvu plaketu, a još draže nam je što je to baš od ove kategorije”, istakla je Vasilić.

Nataša Milojević, novinarka ATV-a, kaže da je ovo priznanje dokaz da je novinarstvo bilo pravi put i dodaje da je ponosna zbog ovog priznanja.

“Uvijek sam htjela da dam glas najranjivijim kategorijama društva, mislim da sam to uspjela upravo u pričama za emsiju ‘Dosije’. Ponosna sam na zahvalnicu i što je neko prepoznao moj rad. U budućnosti ćemo se truditi da nastavimo da govorimo o istini, a itekako imamo o čemu ga govorimo”, rekla je Milojević.

Božica Živković Rajilić, predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske, zahvalila je novinaru, uredniku emisije “Dosije” i ekipi koja se, kako kaže, sjetila da postoje žene žrtve rata.

“Posebna mi je čast i zadovljstvo jer su te novinarke izuzetne, ta vrsta patriotizma, a i to vjerovatno doživljavaju kao žene, šta bi bilo da su one bile na našem mjestu. Ovo što smo mi doživjele je prošlo, ali ako zapamte to mlade generacije i dokumentuju, onda smo tek pravi posao uradili”, rekla je Živković Rajilić i izrazila nadu da će naša emisija “Dosije” trajati.

Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske održalo je devetu redovnu sjednicu Skupštine, gdje su ujedno obilježili i 10 godina rada Udruženja.