Doboj

Obezbijeđena pronađena avio bomba

  • 12.12.2018. 11:50

Lokacija u Doboju na kojoj je pronađena avio-bomba iz Drugog svjetskog rata teška 238 kilograma, obilježena je i obezbijeđena, a nakon izrade elaborata, bomba će biti izvađena i uništena na bezbjedan način, rekao je portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović.

On je istakao da je Izviđački tim Republičke uprave Civilne zaštite utvrdio da je pronađena avio-bomba američke proizvodnje. 

Stojanović je naveo da su pronađeni potrebni podaci za prikupljanje građe i izradu elaborata u kojem će stajati na koji način će bomba biti izvađena, transportovana i uništena, ali da se još ne zna kada će to biti. 

"To zavisi od lokalnih vlasti sa kojim naši deminerski timovi treba da stupe u kontakt, kao i sa određenim lokalnim strukturama kao što su vatrogasci i hitna pomoć", rekao je Stojanović. 

U neposrednoj blizini magistralnog puta Doboj-Maglaj u naselju Usora juče je prilikom izvođenja građevinskih radova pronađena avio-bomba iz Drugog svjetskog rata. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм