ATV

Ministarstvo prosvjete i kulture

Objavljen konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografije

 • 18.09.2018. 12:53

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti za ovu godinu u kategorijama proizvodnje domaćih kratkih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova.

Konkurs će biti otvoren 60 dana, a prijaviti se mogu svi zainteresovani producenti čiji je pravni položaj regulisan Zakonom o kinematografiji, odnosno privredna društva  upisana u odgovarajući privredni registar Agencije za preduzetničke, informatičke i finansijske usluge. 

Jedan producent može prijaviti najviše dva filmska projekta u različitim kategorijama, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. 

U saopštenju se navodi da će stručno vrednovanje i ocjenjivanje umjetničkih vrijednosti filmskih projekata, te organizacionih sposobnosti producenata, obaviti članovi Komisije za ocjenu i izbor projekata za sufinansiranje. 

Projekti će biti vrednovani na osnovu ispunjenosti uslova, opštih i posebnih kriterijuma, utvrđenih u ovom javnom konkursu za sve kategorije pojedinačno. 

Javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti, kao i prateći projektni obrasci dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture i na portalu e-Kultura. 

"Konkursna dokumentacija i filmski projekat dostavljaju se isključivo na obrascima koje je propisalo Ministarstvo, a koji se popunjavaju elektronski", navode u Ministarstvu. 
 

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 По свијету са Робертом Дацешином

  Путописна авантура са нашим Робертом Дацешином._x000D_