"Vode Srpske"

Očekuje se porast vodostaja na svim glavnim vodotokovima Save

  • Извор: СРНА
  • 03.12.2021. 15:41

U Republici Srpskoj očekuje se porast vodostaja Save, Une, Sane, Vrbasa, Bosne i Drine, usljed povećanog obima padavina, saopšteno je iz preduzeća "Vode Srpske".

Padavine koje su pale juče i danas dovele su do novog porasta vodostaja na većini vodotoka na području Republike Srpske.

Prema posljednjim rezultatima raspoloživih prognoznih modela očekuje se porast vodostaja na svim glavnim vodotocima u oblasnom riječnom slivu Save na području Republike Srpske - Sava, Una, Sana, Vrbas, Bosna i Drina.

Vodostaji rijeke Save već su relativno visoki usljed padavina iz prethodnog perioda i na većini mjernih stanica su u zoni pripremnog stanja.

- Ipak, ne očekuje se da će vodostaj rijeke Save na području Republike Srpske dostići do kote redovne odbrane od poplava - navodi se u saopštenju.

Vodostaji Une i Sane su u porastu, ali se takođe ne očekuje da će dostići kotu redovne odbrane od poplava.

U toku sutrašnjeg dana očekuje se postepeno opadanje vodostaja Une i Sane na području Srpske. Vodostaj rijeke Vrbas takođe je u porastu, a dodatni porast moguć je nizvodno od hidrološke stanice Bočac usljed pojačanog ispuštanja iz Hidroelektrane "Bočac".

Rijeka Bosna je u porastu, naročito u gornjim i srednjim dijelovima toka. Očekuje se da bi vrh poplavnog talasa mogao da stigne do Doboja i nizvodno od Doboja u toku sutrašnjeg dana, ali bez dostizanja kote redovne odbrane od poplava.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)