Stanje na putevima

Oprez, magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz rijeke

  • Izvor: Srna
  • 03.10.2021.08:31

U Republici Srpskoj i FBiH jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz rijeke, zbog čega je neophodna oprezna vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog deminiranja do 15.00 biće privremeno obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, u blizini graničnog prelaza "Hum", na lokalitetu Vojkovići, na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci.

Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja na dionicama puteva Gradiška-Nova Topola, Crkvina-Modriča jedan, Šešlije-Johovac, Ustiprača-Međeđa, Foča dva-Dragočava, Tedin Han-Križ, Kotor Varoš-Obodnik, Ćesim-Pridvorci, Jezero-Šipovo.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova u tunelu "Kalovita brda", na magistralnom putu Ljubogošta-Pale, u tunelu "Čeljigovići" na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta, u tunelu "Ugar" na magistralnom putu Crna Rijeka-Ugar.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta u mjestu Vojkovići, u Ulici 2. Sarajevske brigade - Krupac /Ulica Ravnogorska/, od 8.15 do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Vozači treba da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje zbog prevoza vangabaritnog tereta na putu Caparde-granični prelaz /GP/ Karakaj /do 24. oktobra/, Stanić Rijeka-Karuše /do 23. oktobra/, Karuše-GP Brod /do 1. oktobra/ i Karuše-Stanić Rijeka-Banj Brdo-GP Rača /do 2. oktobra/.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na magistralnom putu dionica Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

U FBiH na auto-putu A-1, zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica od sutra ponovno stupa na snagu obustava saobraćaja od 23.00 do 4.30 časova. Tokom dana, zbog sanacionih radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Radovi su u toku i na putevima Ozimica-Topčić Polje /Donja Golubinja/, Počitelj-Žitomislići /Ševaš Njive/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /kod mjesta Cerovica/.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Do 12. oktobra, granični prelazi Gabela-Gabela Polje 1, Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži-Imotica otvoreni su za putnički saobraćaj kao međunarodni granični prelazi.