Stanje na putevima

Oprez zbog jakog vjetra na području Mrkonjić Grada i prevoja Han Pogled

  • Izvor: Srna
  • 25.12.2021.08:49

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se odvija po mokrim kolovozima, a dodatan oprez pri vožnji zbog povremenih jakih udara vjetra potreban je na području Mrkonjić Grada i preko prevoja Han Pogled, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina postoji povećana opasnost od odrona.

Na dionici regionalnog puta Jezero-Šipovo od 8.00 do 17.00 časova doći će do potpune obustave saobraćaja zbog asfaltiranja.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/-Vrhovi, te na dionicama puteva Lamovita-Ivanjska, Kozarska Dubica-Draksenić-granica BiH i Hrvatske, BAnjaluka-Stari Majdan dva, te Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera".

Na magistralnom putu Rudanka-Doboj jedan, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji autoputa na koridoru Pet Ce od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja je izmijenjen i na dionici magistralnog puta Gradiška-Nova Topola zbog izgradnje saobraćajnice i kružne raskrsnice, te na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje mini hidroelektrane.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj i Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na dionicama magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, te regionalnih puteva Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, zbog aktiviranog klizišta.

Vangabaritni teret se prevozi na pravcima granični prelaz Šamac-Termoelektrana Ugljevik, entitetska granica Jezero-entitetska granica Velečevo, entitetska granica Caparde-granični prelaz Karakaj, te entitetska granica Ledenice-Crkvina-Modriča-entitetska granica Karuše.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH i Crne Gore / Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na putevima u Federaciji jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a zbog magle vidljivost smanjena na putnom pravcu Mostar-Doljani, kao i na putevima na područja Livna i Glamoča.

U tunelu "Crnaja" na putu Konjic-Jablanica, kao i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela", tokom dana zbog radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima saobraćaj obustavlja.

Radovi su aktuelni i na pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Jablanica-Mostar /dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo u mjestu (Cerovica).

Na teritoriji FBiH je, povodom katoličkog Božića, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.


(Foto: Pixabay)