Vijest koja je pogodila mnoge

"Otac hrabrost" Darko Vujinović biće sahranjen sutra

  • Извор: Српскаинфо
  • 26.11.2022. 22:09

Darko Vujinović, Banjalučanin i samohrani otac, koji je preminuo u 45. godini biće sahranjen sutra u 12 časova na groblju Sjenica u naselju Starčevica.

Darko Vujinović (45), samohrani otac male Sare (12), koja boluje od epilepsije i cerebralne paralize, postao je poznat kao “Otac hrabrost” nakon priče o njemu. Naime, on je noću mukotrpno radio, a danju brinuo o Sari.

Darko je godinama bolovao od dijabetesa tipa 1, a nedavno je operisao tromb na srcu, te su bile pokrenute brojne akcije za prikupljanje pomoći za liječenje. Vujinović je bio stalno na utakmicama banjalučkog Borca.

Redovno je pratio sve sekcije i klubovi su često organizovali akcije prikupljanja pomoći za njegovu kćerku Saru. Nažalost na kraju je i on obolio i završio u bolnici.

Darkova kćerka Sara (12) boluje od cerebralne paralize i epilepsije, a o njoj su se brinuli baka i deda u danima dok je Darko bio hospitalizovan, prvo na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, a potom i u Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci.

Nažalost nakon toga su došle tragične vijesti da ovu bitku vrijedni Darko nije dobio.

Mala Sara je sada ostala sama sa bakom i djedom, koji su vodili računa o njoj dok je Darko boravio u bolnici.

Njegov lik i djelo će ostati upamćeni kroz tekstove o borbi za Sarino zdravlje i bolje životne i zdravstvene uslove. Darko je uglavnom radio je noću, a dane je provodio sa kćerkom kako bi joj pružio što ispunjenije djetinjstvo.

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)