Попуњава се "lineup" Нектар ОК Феста

Откривамо шест нових имена за још више забаве на Тјентишту

  • Извор: ПР
  • 27.02.2024. 10:05

Овогодишње десето по реду издање Нектар ОК Феста већ од саме објаве првих извођача који ће наступити на Тјентишту од 19. до 21. јула, најављује одличну забаву и још једну ОК авантуру за памћење.

Уз "Thievery Corporation", "The Toy Dolls", Парни ваљак, Ритам Нереда, Зостер, Војка В, Грше, Мортал Комбат, "Nipplepeople", Перо Деформеро,"Svemirko i Sunshine" и сјајну екипу електронске сцене коју предводе "OXIA"; "Technasia"; "Victor Ruiz"; "DJ Jock"; Младен Томиц; "Nebs Jack"; "Nemax" i "Jakka", многобројну публику на Тјентишту овога љета забављаће и: "Tamikrest", Лету штуке, М.О.Р.Т, Бојана Вунтуришевић, "Eyesburn"  и Савршени Маргиналци. 

Нова су то имена Нектар ОК Феста која уз већ раније најављена гарантују незабораван провод на једној од најљепших фестивалских локација у овом дијелу Европе, националном парку Сутјеска. 

Тамикрест, турарешки "desert blues bend", који осваја публику и критику широм свијета стиже на Тјентиште. Шаренолика екипа бенда долази из различитих земаља – Мали, Алжир, Француска и Нигер. Како и сами кажу у бенду свако доноси свој начин свирања. У пјесмама неки дијелови почињу са рифом, други са мелодијом и ритмом, а онда сваки од чланова бенда дода двој допринос. Идеја је била задржати заједничку нит која долази из "Tamasheq" музике и провести је кроз различите свјетове који произилазе из њиховог утицаја или сусрета на њиховим путовањима. Уз "Tinariwen" овај бенд је засигурно глобално најпрепознатљивији туарешки desert blues bend

Лету штуке популарни сајаревски бенд, који већ деценијама ужива посебно мјесто на музичкој сцени регије. Одликују их безвременски хитови, специфичан умјетнички израз, те друштвено и политички ангажовани текстови. 

М.О.Р.Т. бескомпромисни панк– блуз бенд из Сиња, жестоког звука и живих наступа. Инспирацију за текстове налазе у парадоксима свакодневнице, и све то одлично “пакују” у чврсти, психоделични пуб-рок са елементима блуза и кантрија. 

Бојана Вунтуришевић, пјевачица, композиторка хитмејкерка, последњих година врло самоувјерено заузима своје мјесто на регионалној музичкој сцени, гдје стиче све већи број фанова. Каријеру је започела као чланица ундергроунд састава Тхе Роот и МистакеМистаке, да би исту потом наставила самостално. У фебруару прошле године, објавила је дугоочекивани албум “Љубав” који је још једном потврдио Бојанино мјесто лидерке новог таласа. 

Еyесбурн, култни београдски реггае хардцоре бенд, ове године обиљежава тридесет година постојања на сцени. Бенд је потекао из београдске хардкор сцене, а након изласка првог студијског албума „Дог Лифе“ 1998. године, бенд почиње музичко истраживање других жанрова – регеа, дуб, друм & бас, стварајући свој специфичан микс стилова и креирајући јединствени звук.

Савршени маргиналци су четворка коју чине 3 члана банда Хладног Пива и пјевач бенда "Deafness by Noise". Своју мисију започели су концертима на којима свирају искључиво прва три албума групе Хладно пиво. Већ на првим наступима окупили су велику базу фанова Хладног пива још са почетка каријере бенда. 

Ускоро нас очекује најава још нових имена која ће овога љета наступити на Тјентишту. Интересовање за фестивал већ сада је велико и први пакет ОК камп (4 дана у фестивалском кампу + улазница за фестивал) већ је у продаји. Продаја се врши у цијелој регији путем продајних сервиса gigstix.com / gigstix.me / entrio.hr / entrio.si . 


Пратите нас и путем Вибера