Trebinje

Penzioner i golubovi nerazdvojni, po njihovom druženju se može naviti sat

  • Извор: АТВ
  • 29.04.2023. 19:48

Milenko je penzioner iz Trebinja i najviše voli da se druži s golubovima. Vole i oni s njim. Svaki dan počinje isto. Po njihovom druženju može se naviti sat, kažu to pijačni prodavci.

15 minuta do 8, golubovi su na krovovima zgrada oko pijace. 5 je do 8 ptice slijeću na žici iznad mjesta gdje se Milenko parkira. U 8 stiže starina i počinje druženje.

Pšenica i kukuruz su na meniju. To kupuje Milenko I nije mu žao.

"Pa možda ih dođe do 80 ili 100 ali nisu svi ovdje ne znaju još svi. N: Šta im dajete? Dajem jednu vreću kukuruza pa kada potroše onda pšenicu i tako im mijenjam to je njima bolje", kaže Milenko Milošević.

Golub je simbol sreće kaže Milenko i otkriva da bi volio kada bi iznad Trebinja letjeli bijeli golubovi, zato poziva sve da mu pomognu u ostvarenju ovog cilja. Želja mu je da ovo bude atrakcija kao u Dubrovniku, Sarajevu, Veneciji. Ima još želja.

"Želja mi je da ostavim neku tradiciju kao što je ostavio Dučić, Tito, hoču i ja ali gdje. Ja sam mislio ovdje jedan veliki stub dići i gore da oni slijeću i uzlijeću", kaže Milenko Milošević.

Krpelji: Paraziti koji predstavljaju veliku prijetnju po zdravlje

Krpelji: Paraziti koji predstavljaju veliku prijetnju po zdravlje

Milenko ističe da voli životinje. Ne fali ni njemu ljubavi, tu je Anka sa kojom je pune 43 godine.

"Ja njega volim prvi dan i sada isto. N: A on, da li voli Vas ili golubove? Voli iz potaje, neće da dokaže to pred ljudima u društvu već samo iz potaje kad ne vidi niko, e to mi ne znači", kaže u šali Anka Milošević.

"Ne znam šta bi vam rekao za nju, ona je ni tamo ni vamo. Ako malo zaradi ljuta je možeš šibicu od nju paliti", šali se i Milenko.

U prizoru druženja Milenka s golubovima uživaju svi pijačni prodavci. Kažu da je fascinantno.   

"Kada on dođe i izađe iz auta, auto je okupirano. Bukvalno čitavo jato sleti na njega i on tu svako jutro donosi pšenice, kukuruza. Možete slobodno naviti sat koliko su tačni i oni i on", kaže Vukan Kovač.

Milenko poručuje da neće odustati, a kaže volio bi kada bi i ostali slijedili njegov primjer. Družnje nerijetko prekinu vrane pa je ovaj starina na njih najviše ljut.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм