Doboj

Počela izgradnja kanalizacione mreže u naselju Bare

  • Извор: АТВ
  • 24.05.2022. 19:32

U dobojskom naselju Bare počela je gradnja kanalizacione mreže. Više od 700 domaćinstava trebalo bi da riješi problem otpadnih voda. Među njima su i Radići. Decenijama, objašnjavaju, koriste stare septičke jame i trpe nesnosan miris.

"Ako je visok pritisak i nizak pritisak to se zna da tad počinje da se taloži pri zemlji i onda se osjeti miris, a imate ljude koji ne čiste septičke jame, pa im se to izlije", rekao je Radivoje Radić iz naselja Bare.

"Imaju neki ljudu tamo u neki kanal vode, ali to je otvoreno sve jako nezgovdno, tako da eto sada ako prođe biće nam drago i bićemo srećni zbog toga svi", rekla je Desanka Radić iz naselja Bare.

Naselje je podvodno, a gusto naseljeno. Mještani su bili primorani da plaćaju komunalano preduzeće da im prazni septičke jame. 

"Sad ti kažem, u tri, četiri ili pet godina isčisti ovaj Progres, sto maraka i ja miran", rekao je Drago Ristikić iz naselja Bare.

Sada bi trebalo da budu trajno mirni. Počela je prva faza realizacije projekta. Radi se od kasarne do sredine naselja i košta oko 640. 000 maraka. 

"Krenuli smo u prvu fazu, ona se uspješno ralizuje, već je postavljen kolektor i šaht tako da će ona biti u finkciji za nekih mjesec dana, prva faza onda ćemo ići u realizaciju druge i treće faze", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Vrijednost kompletnog projekta je 2,5 miliona maraka. Mještani se nadaju da će dočekati završetak radova. Više puta su, pričaju, mašine dolazile, radovi počinjali, ali problem nije bio riješen. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм