Izdvojeno 2,6 miliona KM

Počela sanacija podova i mokrih čvorova u banjalučkoj ginekologiji

  • Извор: АТВ
  • 28.07.2022. 14:18

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske počela je sanacija mokrih čvorova i podova u zgradi Ginekologije i Klinike za infektivne bolesti, za šta je izdvojeno 2,6 miliona maraka.

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić očekuje da će radovi biti gotovi u naredna dva mjeseca, jer je cilj da i kvalitet radova bude na nivou.

"Zadovoljni smo jer će zgrada, koja je pravljena prije 40 godina, biti rekonstruisana, a što će omogućiti da porodilje i naši najmlađi pacijenti imaju mnogo bolje uslove boravka na klinikama", rekao je Đajić novinarima.

On je istakao da je prioritet rukovodstva ove ustanove rekonstrukcija starih i izgradnja novih objekata, nabavka nove opreme.

"Ponosan sam što UKC Srpske ima najsavremeniju opremu, kao i stručnjake, te što ulažemo u edukaciju našeg kadra koji se obrazuje u zemljama regiona, Evrope i svijeta kako bi naši građani imali zdravstvenu uslugu na svjetskom nivou", rekao je Đajić.

On je najavio i da će uskoro u UKC-u Srpske biti uvedena procedura vantjelesne oplodnje.

"Dokaz da radimo organizovano jeste i činjenica da su već tri ljekara završila edukaciju za ovu proceduru, bili su na subspecijalizaciji u Beogradu, trenutno su tamo na edukaciji tri biologa, kao i nekoliko medicinskih sestara", rekao je Đajić.

Sanacija objekta "Maternite" - Klinike za ginekologiju i akušerstvo obuhvatiće zamjenu 6.650 metara kvadratnih poda i sanaciju oko 80 sanitarnih čvorova. U toku je sanacija sanitarnih čvorova koji ranije nisu obnavljani. Demontiraju se sve stare olovne cijevi u zidovima i podovima, skida stara oprema, tuš-kade, te zidna i podna keramika.

Trenutno se na Klinici za infektivne bolesti izvode radovi na drugom spratu i oni obuhvataju sanaciju sanitarnih čvorova u svim sobama i hodniku. U objektu se demontiraju sve stare olovne cijevi u zidovima i podovima, skida stara oprema, tuš-kade, te zidna i podna keramika.