До 20. јуна

Почело је прољеће

  • 20.03.2024. 08:51

Календарско прољеће почело је јутрос у 4.06 часова и трајаће до 20. јуна.

Прољеће астрономски започиње на прољећну равнодневницу, када дан и ноћ трају по 12 часова.

"Ове и наредних неколико година почетак прољећа ће падати 20. марта рано ујутро. Први дан прољећа ће ујутро бити хладан уз слаб мраз, док ће током дана бити сунчано уз малу, пролазну облачност. Увече и у ноћи очекује се наоблачење са сјеверозапада", рекла је Милица Ђорђевић, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Српске.

Српска добила 28 малих суграђана

Српска добила 28 малих суграђана

Она је додала ће наредних дана и за викенд бити промјенљиво вријеме, са пролазном кишом у четвртак, 21. марта, када ће бити мало свјежије, након чега долази топлије вријеме.

"Очекује нас промјенљиво вријеме, мало сунца, мало облака, мало кише, без неког значајнијег захлађења", истакла је Ђорђевићева.

Из Републичког хидрометеоролошког завода навели су да се током ноћи и сутра ујутро очекује појава мраза, са температуром од минус три до два, на југу до пет степени, а у вишим предјелима од минус шест степени Целзијусових.

У Требињу почиње Самит енергетике

У Требињу почиње Самит енергетике

У Крајини, Бањалуци и на истоку Српске температура ће бити од минус три до нула, а у Семберији и Посавини од минус један до два степена.

Из Хидрометеоролошког завода упозорили су да мраз који се очекује у ноћним и јутарњим часовима може изазвати оштећења на воћарским културама.

"Оштећења на воћу зависиће од јачине, интензитета и трајања мраза као и нагиба терена. Воћарима се препоручује да током ноћи и у раним јутарњим часовима, колико је могуће, заштите своје засаде воћа задимљавањем, орошавањем или биолошким препаратима, попут природног антифриза за биљке", рекли су у Републичком хидрометеоролошком заводу Српске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: