Potvrdio generalni direktor

Početkom septembra finalizacija Banke humanog mlijeka na UKC-u

  • Извор: АТВ
  • 05.08.2022. 13:26

Početkom septembra očekuje se finalizacija adaptacije i opremanja prostora Banke humanog mlijeka i polikliničkog dijela Klinike za dječije bolesti pri Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske, gdje će biti pružana vrhunska zdravstvena zaštita, najavio je danas generalni direktor UKC-a Vlado Đajić.

On je napomenio da je ovaj kompletan projekat, vrijedan oko 1,5 miliona KM, započet krajem marta.

"Prostor je 800 metara kvadratnih, sve će koštati 1,5 milion KM, a sredstva su donirana u okviru humanitarne akcije `S ljubavlju hrabrim srcima` predsjednika Republike Srpske. Vlada Srpske daje dio sredstava koji će ići na opremanje ovog polikliničkog dijela i kabineta", rekao je Đajić novinarima nakon obilaska završne faze radova.

Đajić je istakao da je ovo istorijski događaj, te da prvi put u istoriji jedna zdravstvena ustanova u Republici Srpkoj priprema Banku humanog mlijeka, te zahvalio predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović za veliko zalaganje da Srpska dobije ovu ustanovu.

"Pravimo najsavremeniji klinički centar, koji će na jednom mjestu imati sve subspecijalističke ambulante, ali i sve kabinete sa najsavremenijom opremom, gdje će ljekari moći da pregledaju najmlađe pacijente na jednom mjestu, van stacionarnog dijela", rekao je Đajić i dodao da se istovremeno preseljava ambulanta koja je u starom dijelu, u centru grada.